Lakáshitel

4 órás munkaviszony is elfogadható lakáshitel felvételéhez?

2017-05-13

Tisztelt Tanácsadók!

Egy kérdéssel szeretnék Önökhöz fordulni. Én és a párom lakást szeretnénk vásárolni, ehhez szeretnénk felvenni 8.500.000 Ft-ot. A párom bejelentett 8 órás munkaviszonnyal rendelkezik, havi bruttó 250.000 Ft fizetéssel (1 éves munkaviszony már meg van), én viszont csak 4 órás munkaviszonnyal vagyok bejelentve (szintén 1 éves munkaviszonnyal).
Így tudnánk igényelni ezt az összeget?

Illetve ha csak rólam lenne szó, nekem lenne-e lehetőségem részmunkaidős bejelentett munkaviszonnyal igényelni hitelt? A keresetem nettóban havi szinten természetesen meghaladja a bejelentett összeget és bankszámlámon rendelkezek összeggel, ezt esetleg beleszámíthatják az igénylésnél?

Mik lennének a lehetőségeink? Együtt illetve külön is?

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Eszter

Kedves Eszter!

4 órás részmunkaidős munkaviszonyból származó jövedelem is figyelembe vehető lakáshitel igénylésénél. Önálló jövedelemként azonban csak akkor fogadható el, ha összege eléri legalább a 8 órás minimálbér összegét. Ha nem, akkor párja elsődlegesen elfogadható, 8 órás munkaviszonyból származó keresete mellett kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe a 4 órás munkaviszonyból származó munkabér. Az, hogy együttesen mekkora összegű hitelfelvételre lehetnek jogosultak, függ attól is, hogy van-e bármilyen meglévő hitelük, hitelkeretük, stb., s ha igen, akkor mennyi annak a havi törlesztő részlete. Szintén befolyásoló tényező a vásárolni kívánt ingatlan területi elhelyezkedése.

8 órás minimálbér összegét el nem érő igazolt jövedelem esetén sajnos akkor sem lehet Ön egyedüli hitelfelvevő, ha a tényeges keresete lényegesen magasabb, mivel a bankok hitelfelvétel során csak azzal az összeggel tudnak számolni, amelyet az igénylő hivatalosan – munkáltatói igazolás, bankszámla kivonat vagy NAV jövedelemigazolás – tud igazolni. A bankszámlán lévő összeg – amennyiben nem munkabér jogcímén, rendszeresen érkezik – sajnos nem vehető figyelembe.

Amennyiben a lakásvásárlásuk aktuális, kérjük töltse ki online adatlapunkat és pénzügyi Partnerünk tájékoztatni fogja Önöket az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről!

You Might Also Like