Hitelkiváltás

Mekkora jövedelemre kaphatok adósságrendező hitelt?

2014-08-05

Tisztelt Ingatlanegy.hu!

Adósságrendező hitelt szeretnék felvenni. A Banki gyakorlat szerint azonban 138.000,- Ft jövedelmem erre kevésnek bizonyul, pedig édesanyámmal közös háztartásban élünk, az Ő nyugdíja 120 ezer Ft, számlánk közös, de hiába vittem magammal.

Tisztelettel kérem segítsenek nekem, hiszen ez a helyzet így teljesen kilátástalan. Őrjítő.

Köszönettel várom válaszukat.
Tisztelettel: Julianna

Kedves Julianna!

Mivel az adósságrendezés konkrét részleteiről (például: tartozások összege) nem ír, ezért csak általánosságban tudjuk tájékoztatni az adósságrendező hitelekről. A legfontosabb tudnivaló az, hogy kedvező adósságrendező hitelkonstrukció csak ingatlanfedezet bevonásával érhető el. Fedezetként akár az Ön, akár édesanyja tulajdonában lévő lakóingatlan felajánlható. A fedezetként felajánlott ingatlannak legalább 4,5-5 millió forint értékűnek kell lenni, de adott esetben az is meghatározó, hogy mekkora összegű kölcsönt szeretnének felvenni.

Ha nincs ingatlanfedezet, akkor személyi kölcsön vehető fel. Személyi hitelt azonban nem érdemes adósságrendezés céljából felvenni, hiszen azok kamata és törlesztő részlete lényegesen magasabb a jelzáloghitelekénél, így nem is érhető el lényeges törlesztő részlet csökkenés. Továbbá személyi hitelek bírálatakor a bankok az igénylők valamennyi meglévő tartozását figyelembe veszik, azt is, amit a kölcsönből esetlegesen szeretne kiváltani, így sok esetben problémát jelent a jövedelmek túlterheltsége. Mivel jelzáloghitelek esetén nemcsak az adós jövedelme jelent biztosítékot a hitel visszafizetésére, hanem a fedezetül felajánlott ingatlan is, ezért lényegesen magasabb összeg vehető fel ingatlan bevonásával kevésbé szigorú feltételek mellett.

Az adósságrendezés alapfeltétele, hogy a hitelfelvevő igazolni tudja a kiváltandó kölcsönök problémamentes törlesztését. Ezt a törlesztési bankszámlakivonattal lehet igazolni. Hátralékos kölcsönt egyik bank sem vált ki. Ez a hitelkérelem elutasítását vonhatja maga után.

A hitelbírálat során lényeges az igénylők életkora. A jövedelmükkel bevont adósok életkora a hitel lejáratakor általában nem lehet több 70 évnél. Édesanyja nyugdíját tehát csak akkor lehet figyelembe venni, ha a futamidő lejáratáig nem tölti be a 70. életévét.

Ahhoz, hogy a konkrét adósságrendező hitellehetőségekről pénzügyi Partnerünk tájékoztatni tudja Önöket, online adatlapunkat kellene kitöltenie. A részletek ismeretében az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő hitelkonstrukciókról kaphatnak tájékoztatást.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply