Hitelkiváltás

Adósságrendező hitel nyugdíjasnak?

2013-06-26

Tisztelt Ingatlan1.hu!

Azt szeretném megtudni Önöktől, hogy nyugdíjas kaphat-e adósságrendező hitelt?

Egy személyi kölcsönöm és egy áruhitelem van. A kettő után most összesen 35.000 Ft-ot fizetek. Összesen 1.100.000 Ft a fennálló tartozásom + ehhez jön még a szerződésmódosítási díj, amit a végtörlesztéskor kell fizetnem. A személyi kölcsönt és az áruhitelt nyújtó bankok előzetes tájékoztatása szerint ez még összesen 30.000 Ft-ot tesz ki. Ezekre szeretném igényelni az adósságrendező hitelt.

5 éve vagyok nyugdíjas. A nyugdíjam 112.000 Ft. Ezt bankszámlával tudom igazolni. Erről a számláról vonják a személyi hitel és az áruhitel törlesztő részletét is. Egy tehermentes lakásom van még 1/1-es tulajdonban.

Decemberben töltöm be a 64. évemet. Azt szeretném tudni, hogy ilyen feltételekkel kaphatok-e adósságrendező hitelt? Ha igen, akkor milyen futamidőre és mennyi lenne a törlesztő részlet?

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Kálmán

Kedves Kálmán!

Adósságrendezéshez jelzálog alapú hitelt érdemes igénybe venni, fedezetként tehát ingatlan bevonása szükséges. Ha a tulajdonában lévő lakás bevonható a hitelügyletbe, akkor arra felvehető a hitelek kiváltásához szükséges összeg.

A jelzáloghitelek maximális futamidejét úgy állapítják meg a bankok, hogy az adós életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél. Mivel Ön még nem töltötte be a 64. életévét, ezért maximum 6 évre kaphatja meg az adósságrendező hitelt.

A nyugdíja kellő fedezetet nyújt a kb. 1.100.000 Ft felvételéhez, így a jövedelemfedezettség is rendben van. Adósságrendezés esetén fontos, hogy a kiváltandó kölcsönök egyenlege ne mutasson hátralékot. Ha a hitelnyújtó bankok a személyi kölcsön és áruhitel után fizetendő részletet minden hónapban a kijelölt törlesztési napon le tudják vonni, akkor a szerződésszerű hiteltörlesztés is teljesül. Ebben az esetben valószínűleg adatai sem szerepelnek a BAR listán negatív tartalommal, ami a pozitív hitelbírálat szempontjából szintén fontos.

Az adósságrendező jelzáloghitelek várható törlesztő részletéről többet megtudhat online Hitelkalkulátorunk segítségével. Amennyiben pénzügyi Partnerünk személyre szóló hitelajánlatából szeretne tájékozódni az adósságrendező hitelek kondícióiról és költségeiről, kérjük, töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat. Ezt az online Hitelkalkulátorból érheti el.

További kérdés esetén Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Annamária 2015-07-24 at 19:57

  Édesanyám 75. évet betöltötte.Több hitelt szeretne kiváltani egy jobb lehetőséggel. Kb. összesen 3 millió Ft lenne az összeg. 127.000.-Ft a nyugdíja. Lakással rendelkezik. Édesapám halála után a lakás fele testvéremre és rám lett bejegyezve. Mindketten hozzájárulunk, hogy hitelt vehessen fel.
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Reply Ingatlan1.hu 2015-07-24 at 20:00

   Kedves Annamária!
   Édesanyja kora miatt hitelfelvételre akkor van lehetőség, ha adóstársként bevonható a hitelügyletbe megfelelő jövedelemmel rendelkező, fiatalabb korú személy. Ha igen, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető adósságrendező hitelkonstrukciókat!

 • Reply Zsuzsanna 2016-05-24 at 13:26

  T. hitelnet!
  2008-ban a válság miatt megszűnt a munkahelyem. 2014-ben sikerült elhelyezkednem és azóta újból fizetem. Szeretném megkérdezni nagyobb összegre kiválthatom-e. Aktív bar listás lettem a passzívból.
  Köszönettel.

  • Reply Ingatlan1.hu 2017-05-03 at 05:11

   Kedves Zsuzsanna!
   Aktív BAR lista esetén sajnos nincs lehetőség hitelkiváltó kölcsön igénylésére bankpartnereinknél.

  Leave a Reply