Hitelkiváltás

Az adósságrendező hitelnek milyen feltételei vannak?

2013-06-21

Tisztelt Ingatlan1.hu!

A segítségüket szeretném kérni meglévő hiteleim kiváltásában. A következőkről lenne szó: van egy jelzáloghitelem, amit még 8 évvel ezelőtt szabad felhasználásra vettem fel. Ez svájci frank alapú és emiatt elég magas törlesztő részletet fizetek mostanság. Ennek a fedezete egy kb. 9-10 millió Ft értékű társasházi lakás, ami az én tulajdonomban van. A hitel eredetileg 5 millió Ft volt, a fennálló tartozás most kb. 4 millió Ft.

A hitel felvétele óta megnősültem és 2 évvel ezelőtt felvettem egy személyi kölcsönt, ami forint alapú és a feleségem az adóstárs. Még 600.000 Ft van hátra belőle. Ezt és a jelzáloghitelt egyaránt szeretném kitisztázni úgy, hogy plusz összegre nincsen szükségem. Egyáltalán érdemes összevonni a kölcsönöket? Kedvezőbb havi törlesztést kapok, mert hogy ez lenne a cél.

Jövedelemmel mindketten rendelkezünk, együtt kb. nettó 300-320 ezer forintot keresünk. Milyen feltételeknek kell megfelelnünk az adósságrendezéshez?
Milyen dokumentumok szükségesek a hitel elindításához és körülbelül mennyi kiadásra számíthatunk ezzel kapcsolatban?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel
Antal

Kedves Antal!

Az, hogy érdemes-e meglévő kölcsöneiket egy adósságrendező hitelbe összevonni, kiderül, ha összehasonlítja pénzügyi Partnerünk személyre szabott hitelkiváltó ajánlatát a jelenleg fizetendő összes törlesztő részlettel. Nemcsak a havi törlesztés összege lényeges, hanem a futamidő is. Azt is számításba kell venni, hogy a mostani törlesztési kötelezettségük még hány évig áll fenn, illetve az adósságrendező hitelt milyen hosszú futamidőre igénylik.

A bankpiacon jelenleg elérhető legkedvezőbb adósságrendező hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket. Ehhez ajánlatkérő nyomtatványukat kell kitöltenie. A személyre szabott, díjmentes hitelajánlatból a kamatkondíciókon kívül a járulékos költségeket is megismerhetik.

Az adósságrendezés egyik feltételeként igazolni kell, hogy a hiteleket pontosan, a hitelszerződésben foglaltaknak megfelelően törlesztették. Ez a törlesztési bankszámla kivonatokkal igazolható. Továbbá hivatalos igazolást kell benyújtani a fennálló tartozás összegéről. Ugyancsak lényeges feltétel, hogy az adósok nem szerepelhetnek negatív tartalommal a BAR listán.

A hitel elindításához az ingatlanfedezettel és a kiváltandó kölcsönökkel kapcsolatos dokumentumokon kívül 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolást kell benyújtani. A járulékos költségeket illetően jelentős kedvezményeket érhetnek el a bankok aktuális díjelengedési akcióinak köszönhetően. Ezekről részletesen hitelajánlatunkból tájékozódhatnak.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply