Hitelkiváltás

CHF hitel kiváltására érdemes adósságrendező hitelt igényelni?

2013-07-10

Tisztelt Ingatlan1.hu!

Svájci frank lapú hitelt vettünk fel a férjemmel 7 évvel ezelőtt. Lakásvásárlásra 7 millió Ft-ot kaptunk. A lakás vételára akkor 9,5 millió Ft volt. A kölcsönt 20 évre vettük fel.

Mondanom sem kell, a törlesztő részletünk azóta igen magas lett. Sok lemondással jár, de egyelőre még tudjuk fizetni. Azt szeretném tudni, hogy esetleg érdemes lenne-e kiváltani ezt a hitelt egy kedvezőbb forint alapú adósságrendező hitelre? Mit veszíthetünk a hitelkiváltással? Egyáltalán létezik olyan kölcsön, aminek most kedvezőbb lenne a törlesztése? A lakáshitelen kívül nincsen más kölcsönünk.

Mindketten dolgozunk, de én most itthon vagyok gyeden a kisfiammal. A munkaviszonyom most is megvan és fiam 2 éves kora után megyek vissza dolgozni. Addig még 8 hónap van. A párom nettó fizetése 250.000.- Ft, én 80.000.- Ft gyedet kapok.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Anita

Kedves Anita!

Az egyik leglényegesebb kérdés az lenne, hogy mennyi most a fennálló tőketartozásuk svájci frankban, illetve forintban. A forintra történő átszámítás az aktuális CHF árfolyamon történik. A jelzálog alapon felvett forinthitel összege ugyanis nem haladhatja meg a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Annak kell tehát elsőként utánanézni, hogy az adósságrendezéshez szükséges összeget elbírja-e az adott ingatlan.

Amennyiben igen, akkor meg kell nézni az adósságrendező hitel várható havi törlesztő részletét. Ha a havi törlesztés mérséklése a cél, akkor a futamidő kitolásával ez egyre inkább elérhető. Az előzetes kalkulációt online Hitelszámolónk segítségével is elvégezheti. A Hitelkalkulátorból válassza az “Adósságrendezés ingatlanfedezettel” hitelcélt és számoljon a szükséges összeggel a kívánt futamidőre.

Amit a hitelkiváltással veszíthetnek az a folyósításkor és jelenleg érvényes CHF árfolyam közötti különbözet. Ha a hitelkiváltás túl nagy árfolyamvesztességgel járna, akkor nem érdemes az adósságrendezés mellett dönteni.

Férje munkaviszonyból származó fizetése mellett kiegészítő jövedelemként a gyed is elfogadható. A jelenleg fizetendő törlesztő részletet a hitelbírálat során a bank nem veszi figyelembe rendszeres kiadásként, hiszen az a hitelkiváltás után megszűnne.

Pénzügyi Partnerünk előzetes hitelbírálatához és személyre szóló, díjmentes hitelajánlatához kérjük, küldje el online ajánlatkérését! A kalkulációból kiderül, hogy CHF hitelüket érdemes-e adósságrendező hitelre cserélni.

További kérdéseikkel is forduljanak bizalommal Hitelszakértőinkhez!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply