Hitelkiváltás

Felmondott autóhitel kiváltása?

2013-05-13

Tisztelt Ingatlan1!

A Kereskedelmi és Hitelbanknál van 10 évre szóló svájci frank alapú autóhitelem. 7 éve fizettem rendesen, de most megakadtam, mert nincs munkám. 15 napos csúszásnál már felmondták a hitelt, jelenleg már 3 havi csúszásom van, végrehajtónál van a hitel. 3 napon belül be kellene fizetni 190 ezer Ft-ot.

Alkalmi munkám van, megélhetési gondjaim vannak, a kőműves szakmában dolgozok, de nincs most kereslet, így nem tudom mi lesz velem. A munkámhoz viszont kellene az autó, mert ha akad egy kis munka, az más városban van, és ezért van szükség autóra.

Félek, hogy a végén utcára kerülök, hajléktalanná tesz a bank. Mit tudok tenni?? Kérem sürgősen válaszoljanak, hátha van valami kiút ebből.

Az autót 2.8 millió Ft-ért vettem 7 évvel ezelőtt, havi 33 ezer Ft-os törlesztés mellett, most 50-60 ezer Ft a törlesztő részletem havonta. 7 évi fizetés mellett jelenleg még 1.5 millió Ft-ot követelnek rajtam. Igazság szerint már rég megfizettem az autó árát, nem értem, hogy van ez?

Kérem segítsenek, mert teljesen tanácstalan vagyok.
Köszönettel: Gyula

Kedves Gyula!

Felmondott autóhitel kiváltásához sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani. Ennek legfőbb oka, hogy felmondott hitelt egyik pénzintézet sem vált ki. Hitelkiváltásnál ugyanis ellenőrzik az adós addigi problémamentes hiteltörlesztését. Ha ez nem valósul meg, akkor a kölcsönkérelmet visszautasítják.

A hitel nemfizetéséből adódóan az Ön adatai valószínűleg BAR listára kerültek, ami újabb akadályt gördít a hitelfelvétel elé. Ha a hitelfelvevő adatai negatív tartalommal szerepelnek a BAR listán, akkor az illető sajnos egyik banknál sem hitelképes.

Ezen túlmenően bankpartnereink adósságrendező hitel felvételéhez ingatlanfedezetet kérnek, továbbá legalább 3 hónapos, folyamatos munkaviszonyt kell igazolni. Jövedelemigazolás nélkül nem adható ki hitel, illetve pénzügyi partnereink autófedezetre sem nyújtanak kölcsönt.

Az eddig megfizetett tőke és kamat összegéről, valamint a svájci frank árfolyam ingadozásából eredő költségekről a bank tud pontos felvilágosítást adni Önnek.

Ha az autó hitelszerződés már a felmondási szakaszban van, akkor egyetlen lehetőségként csupán a végrehajtóval való egyezkedés marad. Azt, hogy esetleg van-e lehetőség valamilyen fizetéskönnyítésre, ami által havonta egy csökkentett törlesztő részlet fizethető, a végrehajtó tudja megmondani.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mária 2013-05-13 at 09:44

  Sajnos 10 évre felvett eurós hitelemet 3 év után nem tudom rendesen fizetni. 3 havi elmaradás miatt felmondás alatt van a hitelem, behajtásra került, most kb. 250 ezer Ft-ot kellene befizetnem, de közben munkanélküli lettem, 22 ezer Ft a jövedelmem. Nincs pénzem, nem tudom mit tegyek!
  Félek, ha elviszik az autót, utána elárverezik a szőlőskerti pici házamat is. Utcára kerülünk két kiskorú gyermekemmel. Azért nincs munkám, mert rákbeteg vagyok és 40 % munkacsökkent, állandóan beteg vagyok, nem kellek sehová. Anyagilag senki nem segít, mi lesz ezután?
  Kérem, hogy ha lehet nagyon gyorsan válaszoljanak, mert 3 napom van a befizetésig.
  Köszönöm: Mária

  • Reply Ingatlan1.hu 2013-05-13 at 09:48

   Kedves Mária!
   Felmondott hitel kiváltására egyik pénzintézet sem kínál lehetőséget, valamint jövedelemigazolás nélkül nincs is lehetőség hitelfelvételre, így sajnos nem tudunk Önnek olyan hitelkonstrukciót ajánlani, melyből visszafizethető lenne az autóhitel tartozása.

  Leave a Reply