ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!


Fundamenta hitel felvétele

utolsó módosítás: 2012. április 12. csütörtök - (10:30)

Tisztelt Cím!

Folyamatban van egy ház vásárlása, melyhez a Fundamentánál szeretnénk azonnali áthidaló kölcsönt felvenni. A szerződő fél én vagyok, élettársam az adóstárs, aki egyben az ingatlan fedezetet is nyújtja. Plusz fedezet a célingatlan. A párom lakását 4,5 m Ft-ra értékelte a szakértő. A célingatlant 4,3 m Ft-ért vásároljuk, erre már letettünk 1,3 m Ft előleget. A hiányzó 2,8 m Ft-ot szeretnénk felvenni kölcsönként. Megkötöttük az adás-vételit (ami feltétel volt), van 2 ingatlan fedezetként, mindkettőnknek van állása (munkáltatói igazolás).

Most azzal hívtak fel a Fundamentások, hogy a párom is nyisson egy számlát náluk, mert nem vagyunk házasok, csak élettársak, és az adás-vételi szerződésben 1/2 -1/2 arányban vagyunk feltüntetve vevőként. Az én szerződésemet 2,8 m Ft-ról átírják 1,4 m Ft-ra és a páromé is ugyanilyen összegű lesz.

Kérdésem: ez miért szükséges, hol van előírva (az ÁSZF-ben nem olvastam)? Nem csak be akarnak húzni a csőbe? Az az igazság, hogy már nem bízom senkiben.

Válaszukat előre is köszönöm!
Klára

Kedves Klára!

Fundamenta hitelek ügyintézésében pénzügyi Partnerünk nem illetékes, így kérdésére sajnos nem tudunk válaszolni.

Véleményünk szerint ez ügyben bankjogász szakértő véleményét, esetleg a PSZÁF állásfoglalását kérheti.

 

Település:Hitelkalkulátor | Mekkora havi részletekkel számolhatok?

(válasszon)
Ft
(válasszon)

Fundamenta hitel felvétele bejegyzéshez 1 hozzászólás

 • 1
  Dóra
  2012-04-13 | 09:43

  Kedves Klára!
  Önt jól informálták, valóban, a párjának is szerződéssel kell rendelkeznie a Fundamentánál. Ennek az az oka, hogy a vételár felénél magasabb összegű kölcsönt vesznek fel, viszont a tulajdonrész fele-fele arányú. Önök a törvény szerint nem közvetlen hozzátartozók, így az 50 % feletti részt, Ön nem veheti fel nem hozzátartozó javára.
  Üdv: Dóra

Tegye fel kérdéseit vagy szóljon hozzá Ön is a témában!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA Kép

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Partnerünk

Hitelnet