Hitelkalkulátor

Hitel családi ház körüli munkálatokra

2013-06-12

Üdvözletem!

Szeretnék hitelt felvenni kertépítésre, medence kialakítására. Jövedelmem 150 000 forint, és személyi kölcsönt törlesztek belőle 25 000 forintjával. Az érdekel elsősorban, hogy körülbelül 1 millió forint felvételénél gondot jelenthet-e a már meglévő kötelezettségem?

Házam 15 milliót ér, amit fedezetként fel is ajánlok, amennyiben ez szükséges. A jövedelmem lehetővé teszi, hogy fedezet ne szerepeljen a szerződésben? Esetleg, ha a feleségemet is bevonjuk a hitelbe, akkor elkerülhető az ingatlanfedezet? Vagy kedvezőbb hitelhez jutunk, ha ingatlant vonunk be? A háznak is ketten a feleségemmel vagyunk a tulajdonosai.
Valamint azt kérdezném még, hogy szükséges-e bankszámlával rendelkezni annál a banknál, ahol a hitelfelvétel történik majd?

Köszönöm a válaszukat.
Péter

Kedves Péter!

A személyi hitel bírálatánál figyelembe kell venni a meglévő személyi hitel után havonta fizetendő törlesztő részletet. Ez csökkenti az újabb kölcsön törlesztésére fordítható szabad jövedelmet. Személyi hitel esetén a nettó jövedelemnek körülbelül a 30-33%-át teheti ki az összes hiteltörlesztés. A felvenni kívánt 1 millió forintnak a törlesztő részlete a meglévő havi törlesztéssel együtt már meghaladja az Ön nettó jövedelemének 33%-át, tehát nincs meg a jövedelemfedezettség. Továbbá a nettó keresetnek kb. az 5-6-szorosa vehető fel, tehát csak a jövedelem összege alapján sem vehető fel az 1 millió forint fedezet nélkül.

Adóstárs bevonásával javítható a fizetőképesség. Azt, hogy felesége bevonásával elérhető-e az 1 millió forint, az ő jövedelmének és esetleges meglévő hiteltörlesztésének ismeretében tudja pénzügyi Partnerünk kiszámolni. Mindenesetre lényegesen kedvezőbb feltételek és alacsonyabb hiteltörlesztés mellett érhető el az 1 millió forint, ha ingatlant vonnak be a hitelügyletbe.

A ház bevonásával szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelhetnének, amiből megvalósulhat a kertépítés és a medence kialakítása is. A leírtak alapján sem a jövedelem-, sem az ingatlanfedezettséggel nem lenne probléma. Nem jelent problémát, ha nincsen bankszámlájuk a hitelfolyósító banknál a hitelkérelem benyújtásakor, ám mivel a kölcsön törlesztése az adott pénzintézetnél vezetett folyószámláról történik, ezért a hitelfelvételhez mindenképpen nyitni kell egyet.

A jelzálog alapon elérhető szabad felhasználású hitelek aktuális törlesztő részletét online Hitelkalkulátorunk segítségével számolhatják ki. Pénzügyi Partnerünk személyre szabott, ingyenes hitelajánlatához kérjük, töltsék ki a Hitelkalkulátorból elérhető ajánlatkérő adatlapot!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply