Hitelkalkulátor

Hitel nyugdíjasnak 2013-ban

2013-03-05

Tisztelt Hitelnet!

Margit vagyok, 63 éves nyugdíjas. A férjem sajnos meghalt, özvegy vagyok. Nyugdíjam 96 300 forint, és szeretnék segíteni a fiamnak, akinek nem mennek most legjobban a dolgai az egyéni vállalkozását illetően. Rendelkezem egy körülbelül 8-9 milliós házzal Debrecenben, amit fedezetként fel tudnék ajánlani. A házam tehermentes, a fiamnak nincs benne tulajdonrésze, a ház csak az én nevemen szerepel.

Mekkora összeg vehető fel úgy, hogy a havi törlesztők maximum 25-30 ezer forintra jöjjenek ki? Ez az az összeg, aminek törlesztését biztonsággal vállalni tudom. Gondolom, az életkorom is befolyásolja ezt ebben az esetben. Milyen hosszú futamidőre kaphatom meg a kölcsönt?

Semmilyen más törlesztési kötelezettségem nincs, és számláim is mindig rendben fizetve vannak. Igaz, bankszámla kivonatom nincs, nem tudom, ez feltétel-e. A nyugdíjamat a postás hozza.

Köszönöm a választ.
Tisztelettel: Margit

Kedves Margit!

Jelzáloghitelt 63 évesen nyugdíjas személy is igényelhet. A hitelcélnak megfelelően szabad felhasználású jelzáloghitelt tudunk Önnek ajánlani. A kölcsönigénylés feltételének a 96.300 Ft-os nyugdíja megfelel. Az adós a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évesnél, így ha Ön már betöltötte a 63. életévét, akkor maximum 6 évre, ellenkező esetben 7 éves futamidőre veheti fel a jelzáloghitelt.

A hiteligénylésnél nem jelent problémát a nem folyószámlára érkező, hanem kézbe kapott nyugdíj. Az sem előírás, hogy az adós rendelkezzen lakossági bankszámlával, ám a hitelfelvételhez kapcsolódóan a hitelt nyújtó banknál kell majd nyitnia egy folyószámlát, mert a jelzáloghitel törlesztő részletét minden hónapban arról fogja levonni a bank. A bankszámla megnyitását nem kell előzetesen megtennie, erre a hitelkérelem benyújtása után kerül majd sor.

Havi 25-30 ezer forintos törlesztéssel 6-7 évre körülbelül másfél millió forint körüli szabad felhasználású jelzáloghitelt kaphat. Szabad felhasználású konstrukció lévén a kölcsönből ki tudja segíteni fiát.

Pénzügyi Partnerünk személyre szóló hitelajánlatából pontosan tájékozódhat a 2013-ban nyugdíjasként elérhető hitelekről. Az ingyenes hitelajánlathoz online adatlapunkat kellene kitölteni, melyet online Hitelkalkulátorunkból érhet el. A megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása után pénzügyi Partnerünk készséggel tájékoztatja a kölcsön elindításához szükséges dokumentumokról!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply