Jelzáloghitel

Hitelfelvétel ingatlanfedezettel, miért utasítanak el?

2012-01-26

Tisztelt tanácsadó!

Olyan problémában kérnem a segítséget, hogy hitelt szeretnek felvenni 1,5 millió forintot.
Ami nálam a problémát jelenti, hogy elutasítanak mindenhol, pedig semmi hitel nincs a nevemen, a ház tehermentes, adótartozásom nincs, bar listás nem vagyok, APEH által igazolható jövedelmem van.
Ami miatt elutasítanak, hogy vállalkozó vagyok, és nem erem el megkövetelt minimálbért.

Tudnak e segíteni ebben a kérdésben?
Kérdést feltette: Sándor

Kedves Sándor!

A pénzügyi válság következtében bevezetett banki szigorítások mindenhol megszüntették a munkáltatói igazolás nélkül vagy a minimálbért el nem érő jövedelem esetén a hiteligénylést még abban az esetben is, ha a hitel mögé egy tehermentes ingatlan fedezet is bevonható. Sajnos abban az esetben, ha nem éri el jövedelme a minimálbért, akkor Ön jelenlege egyik partnerünknél sem hitelképes, mivel ez valóban kizáró okot jelent mindenhol. A megoldást az jelentheti, ha be tud vonni egy személyi aki rendelkezik legalább a megkövetelt minimális jövedelemmel. Ez a személy nem feltétlenül rokon vagy családtag, lehet gyakorlatilag bárki. Természeten ez elég nehéz feladat, de csak ezt látjuk ebben az esetben megoldási lehetőségnek.

Amennyiben megoldható lehet egy ilyen személy bevonása, kérem tekintse meg az elérhető legkedvezőbb lehetőséget hitelkalkulátorunk segítségével kérje tanácsadóink ajánlatát. Szolgáltatásunk természetesen teljesen díjmentes.

[calculator]

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sanyi 2012-06-04 at 21:39

  Tulajdonosai vagyunk a lakásnak, de eltartási szerződéssel vagyunk a régi tulajjal. Azt szeretném kérdezni, hogy így is vehetek fel hitelt?

  • Reply Ingatlan1.hu 2012-06-05 at 14:15

   Kedves Sanyi!
   A tartási jog pénzügyi partnereinknél kizáró okot jelent hitelfelvételnél, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

  Leave a Reply