Hitelkiváltás

Hitelkiváltás lehetősége minimálbérrel

2013-07-03

Tisztelt Ingatlan1.hu!

Sajnos minimálbér körüli összegre vagyok bejelentve (kb. 75.000 Ft), és van kb. 700.000 Ft hitelkártya tartozásom, amit szeretnék kiváltani, s egy hosszabb lejáratú, kedvezőbb hitelre cserélni.

Ha ingatlanfedezetnek megfelel egy kb. 80%-os készültségű tehermentes ingatlan, akkor ez megoldható. Adóstárs bevonása sajnos nem lehetséges. Érdekelne milyen lehetőségeim lehetnének.

Előre is köszönöm.
Tamás

Kedves Tamás!

Fedezet nélkül személyi kölcsön igényelhető. A személyi hitelek Teljes Hiteldíj Mutatója (THM) 20% körüli vagy azt meghaladó, ami így is kisebb lehet, mint a hitelkártya használata után felszámolt ügyleti kamat, illetve THM. Azt, hogy 700.000 Ft összegű személyi kölcsön után mennyit kellene Önnek havonta fizetni, online Hitelkalkukátorunk segítségével számolhatja ki. A futamidő maximum 7 év lehet, feltéve, hogy az Ön életkora a személyi kölcsön lejáratakor nem haladja meg a 66. életévet.

A minimálbér körüli összeggel már elvileg igényelhető személyi hitel, de fedezet nélküli kölcsön esetén az adós nettó keresetének kb. az 5-6-szorosa vehető fel. 75.000 Ft-os munkabér esetén ez tehát nem fedezné a 700.000 Ft-os tartozást, kb. 400.000 Ft felvételére lenne elegendő. A hitelösszeg növelésére sajnos csak – az Ön által elkerülni kívánt – adóstárs bevonásával lenne lehetőség. Társigénylő esetén ugyanis a kettejük együttes fizetésének az 5-6-szorosa vehető fel, tehát akár még egy minimálbéres jövedelemmel már elérhető lehet a szükséges összeg.

Személyi kölcsön felvételének feltétele, hogy sem az igénylő, sem a társigénylő adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a BAR listán és minimum féléves folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkezniük. Az sem baj, ha a félév két munkahelyen van meg együttesen, lényeg, hogy a jelenlegi munkahelyen az illető legalább 3 hónapja dolgozzon, ne legyen próbaidő alatt és a két munkahely között ne legyen 1 hónapnál hosszabb megszakítás.

Ha esetleg mégis megoldható az adóstárs bevonása, akkor kérjük, töltse ki az online Hitelkalkulátorból elérhető ajánlatkérő nyomtatványt, mely alapján pénzügyi Partnerünk személyre szóló, ingyenes hitelajánlatban fogja Önt tájékoztatni az elérhető konstrukciókról.

Ingatlanfedezet bevonásával még kedvezőbb adósságrendező hitelek érhetők el, de olyan ingatlant sajnos nem fogadnak el a pénzintézetek hitelkiváltó kölcsön vagy szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként, melyre a használatbavételi engedélyt még nem adták ki, így a 80%-os készültségi ingatlan sajnos nem megfelelő. Annak befejezéséhez építési hitel lenne igényelhető.

Megfelelő ingatlan bevonásának lehetősége esetén készséggel tájékoztatják Szakértőink a jelzálog alapú hitellehetőségekről!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply