Szocpol

Igényelhetem a szocpol felét tetőtér-beépítésre?

2015-05-12

Tisztelt szakértő!

Nekem 4 kiskorú gyerekem van és szeretném tudni, hogy igénybe tudom venni a szocpol felét tetőtér beépítésre? 3 gyerekem nem a férjemé. Mindketten dolgozunk.
Milyen feltételek szükségesek hozzá?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Zsanett

Kedves Zsanett!

Tetőtér-beépítéshez 2015. július 1. után lesz igényelhető a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK). A tetőtér-beépítéssel együtt a bővítendő ingatlan hasznos alapterületének el kell érnie – 4 gyermek esetén – legalább a 70 m2-t, de nem haladhatja meg a 160 m2-t. A bővítendő ingatlannak komfortosnak kell lennie vagy a bővítéssel egyidejűleg komfortossá válni.

A kedvezmény összegét a gyermekek számán kívül az épület hasznos alapterülete és energetikai minősítése határozza meg. 4 gyermek után a CSOK alapösszege a következőképpen alakul:
70-85 m2: 1.600.000 Ft
85,01-100 m2: 2.000.000 Ft
100,01-160 m2: 2.500.000 Ft

Fontos, hogy a hitelintézet által elfogadott költségvetés számlával igazolt összegének 50%-át nem haladhatja meg a CSOK összege. Számlával a költségvetésnek legalább a 70%-át kell igazolni.

A bővítendő ingatlanban mindkettejüknek (férj, feleség) kell rendelkeznie tulajdonjoggal. A kedvezmény a CSOK kérelem benyújtásakor még meg nem kezdett bővítési munkálatok esetén vehető igénybe. A jogosultságnak további feltétele, hogy az igénylők köztartozásmentes adózok legyenek (erről a területileg illetékes NAV hivatalnál kérhető igazolás) és legalább az egyikük rendelkezzen legalább 180 napos, folyamatos TB jogviszony igazolással, melyet a területileg illetékes OEP ad ki. A 180 napos folyamatos jogviszonyban maximum 15 nap megszakítás lehet.

A CSOK-ot az önerő felhasználása után, készültségi foknak megfelelően, szakaszosan folyósítják, a készültségi foknak megfelelő számlabemutatással egyidejűleg. A CSOK kérelmet július 1. után a hitelintézetekhez lehet benyújtani.

A CSOK hitel felvétele nélkül és hitellel együtt egyaránt igénybe vehető. A tetőtér-beépítéshez forint alapú, piaci kamatozású és állami kamattámogatású lakáshitel is igényelhető. A jelenleg elérhető legkedvezőbb lakáshitelek havi törlesztő részletét online Hitelkalkulátorunkkal számolva ismerhetik meg. Pénzügyi Partnerünk készséggel készít Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot is, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat! Amennyiben a támogatás mellett kölcsönt is igénybe kívánnak venni, akkor pénzügyi Partnerünknél megoldható a teljes körű CSOK- és hitelügyintézés díjmentesen!

You Might Also Like