Jelzáloghitel

Ingatlanhitel igénylés

2012-08-30

Üdvözlöm!

Több olyan kérdéssel fordulnék önökhöz, amelyekre sehol nem találok konkrét válaszokat! 31 éves vagyok, egyedülálló, 9 év állandó munkaviszonnyal határozatlan időre szerződve, a nettó bérem 70.200.- és nincs a nevemen hitel! A családommal élek egy 51 nm-es lakásba és szeretnék elköltözni, hitelre vásárolni egy kisebb lakóingatlant!

Az lenne a kérdésem, hogy a fent említett adatok alapján lenne-e esélyem bármilyen ingatlanhitelhez jutáshoz anélkül, hogy a lakásvásárláshoz vagy a hitelhez kezes, fedezet vagy önerő kellene?

Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!
István

Kedves István!

A lakáscélú hiteleket ingatlan fedezete mellett nyújtják a bankok. A lakásvásárlási hitel fedezeteként elfogadható a megvásárolni kívánt ingatlan. Azonban a vételár 100%-os finanszírozására egyik pénzintézetnél sincs lehetőség. Jogszabály írja elő ugyanis, hogy a fedezeti ingatlanra a forgalmi értéknek legfeljebb a 80%-a vehető fel. Ez a finanszírozási arány jövedelemtől függően alacsonyabb is lehet, jellemzően 50-80% között alakul. Mindez azt jelenti, hogy a lakásvásárláshoz saját erőre is szükség van.

A készpénz csak kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával helyettesíthető. Aki tehát nem rendelkezik a szükséges önerővel, az csak plusz ingatlan bevonásával juthat lakáshitelhez.

Az elvárt jövedelem összege függ a felvenni kívánt hitel összegétől és annak törlesztő részletétől. Mivel az Ön esetében a teljes vételár felvételéről lenne szó, ezért valószínűleg nem lenne elegendő a nettó 70.200.- Ft-os kereset, tehát  adóstárs bevonására is szükség lenne.

A fentieket figyelembe véve sajnos nem tudunk Önnek olyan ingatlanhitelt ajánlani, amely önerő, adóstárs és kiegészítő ingatlanfedezet nélkül elérhető volna.

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Ildikó 2012-09-02 at 12:47

  Jó napot kívánok.
  Jövőre szeretnénk haza költözni és családi házat szeretnénk vásárolni. Azt szeretném kérdezni, hogy angliai fizetésre lehet-e Magyarországon lakáshitelt igényelni?
  Előre is köszönöm.
  Tisztelettel,
  Ildikó

  • Reply Ingatlan1.hu 2012-09-03 at 07:52

   Kedves Ildikó!
   Angliai munkaviszonyból származó jövedelemmel is igényelhető Magyarországon lakáshitel. A lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletének online Hitelkalkulátorunk segítségével nézhet utána. Konkrét, személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatot pénzügyi Partnerünk online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tud Önnek készíteni. Az ajánlatkérő nyomtatvány online Hitelkalkulátorunkból érhető el.

 • Reply Gyöngyi 2012-09-07 at 13:15

  T. Szakértő!
  El szeretném adni a lakásomat, lenne is rá vevő, de a leendő vevő csak állami kamattámogatású hitelt tudna felvenni (kevés a jövedelme másfajta hitelhez), de ennek feltétele, hogy én mint eladó, nyilatkozzak arról, hogy 1 éven belül új lakást vásárolok. Azt szeretném megtudni, hogy erre miért van szükség, és milyen hátrányom származhat abból, ha nem vásárolok másik lakást? Nincs is szándékomban, de a nyilatkozatot aláírom.

  • Reply Ingatlan1.hu 2012-09-07 at 13:18

   Kedves Gyöngyi!
   A használt lakás vásárlásához nyújtott kamattámogatott hitelt szabályozó kormányrendelet kimondja: az eladónak nyilatkoznia kell, hogy az értékesített lakás helyett 12 hónapon belül másikat vásárol. A szabályozás arról nem rendelkezik, hogy milyen következménye lehet az eladóra nézve, ha mégsem vásárol másik lakást.

 • Reply Ádám 2012-09-09 at 14:59

  Tisztelt Cég!
  EUR alapon szeretnék hitelt felvenni használt lakás vásárlásához.
  Van erre lehetőség? Magas havi bankszámlára érkező jövedelmem van, 25m a vételár és 10m szeretnék felvenni, Budán.

  • Reply Ingatlan1.hu 2012-09-10 at 07:36

   Kedves Ádám!
   Euró alapon jelenleg egyik pénzügyi partnerünk sem nyújt lakáscélú jelzáloghitelt. A finanszírozáshoz forint alapú kölcsön igényelhető. Amennyiben szeretné megismerni a használt lakás vételárának kiegyenlítéséhez igényelhető hitelkonstrukciókat, kérjük, töltse ki online Hitelkalkulátorunkból elérhető ajánlatkérő nyomtatványunkat, s pénzügyi Partnerünk személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogja Önt tájékoztatni a lehetőségekről!

  Leave a Reply