Lakáshitel

Kamattámogatott hitel használt lakás vásárlására

2012-09-17

Tisztelt Ingatlan1.hu!

Használt lakást szeretnék vásárolni. Egyedülálló vagyok, 1 gyermekkel. A lakás, amit kinéztem, 11 millió forintba kerül. Van 7 millió forint megtakarításom korábbi házeladásból, így 5 millió forintot szeretnék felvenni.

8 éve dolgozom alkalmazottként. Nettó jövedelmem 140 ezer forint. Ezen felül kapok még családi pótlékot és gyermektartási díjat.

Azt szeretném tudni, hogy milyen hitellehetőségeim vannak? Kaphatok kamattámogatott hitelt használt lakás vásárlásához? Ha lehetséges, akkor szeretnék kérni konkrét hitelajánlatot a törlesztő részletről, kamatról és költségekről.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Dóra

Kedves Dóra!

Használt lakás vásárlásához is igényelhető kamattámogatott lakáshitel, az igényléshez szükséges feltételek teljesülése esetén. Ilyen feltétel, hogy a lakás vételára nem lehet több 15 millió forintnál, a kamattámogatott kölcsön összege pedig 6 millió forintnál. Továbbá az igénylőnek köztartozásmentes adózónak kell lennie, s igazolnia kell, hogy biztosítottként az állami adóhatósághoz be van jelentve.

A kamattámogatás a futamidő első 5 évében jár, mértéke a gyermekek számától független és minden évben fokozatosan csökken. A 6. évtől a kölcsön piaci kamatozásúvá válik.

A kamattámogatott, majd az azt követő időszakban várható törlesztő részlet összegét online Hitelkalkulátorunkkal Ön is kiszámolhatja, s egyúttal megismerheti a piaci kamatozású lakáshitelek havi törlesztését is.

Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatot online nyomtatványunk kitöltésével kérhet. Ebből tájékozódhat az aktuális kamatokról és a járulékos költségekről!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

[calculator]

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mariann 2012-10-11 at 11:52

  Szeretnék egy családi házat vásárolni. Jelenleg 1 éve dolgozom, nettó 80 ezer a havi bérem. 23 éves vagyok. Nincs hitelem. A kérdésem a következő: kaphatok 3 millió forint hitelt lakásvásárlásra? Ennek mi a feltétele? Tőkével kell rendelkezni?

  • Reply Ingatlan1.hu 2012-10-11 at 11:58

   Kedves Mariann!
   Lakásvásárláshoz szükség van önerőre, mivel a vásárolandó lakás piaci értékének maximum a 80%-a vehető fel. Megfelelő összegű saját erő mellett fedezetként elfogadható a megvásárolni kívánt lakás is, ha annak értéke eléri legalább az 5-6 millió forintot. Ha az Ön által megvásárolni kívánt lakás értéke 3 millió forint, akkor az sajnos egyik bankpartnerünknél sem fogadható el fedezetként. Ez esetben egyéb ingatlan bevonása szükséges. Amennyiben a plusz ingatlan lényegesen nagyobb értékű, akkor arra akár a teljes vételár (3 millió forint) is felvehető, s ez esetben nem szükséges saját tőkével rendelkezni.
   Ha van lehetősége egyéb lakóingatlan bevonására (nem kell saját tulajdonban lenni), akkor töltse ki online Hitelkalkulátorunkból elérhető adatlapunkat, s pénzügyi Partnerünk ismertetni fogja az elérhető hitelkonstrukciókat!

 • Reply Marcsi 2012-10-18 at 15:36

  Üdv!
  Lakást szeretnénk vásárolni és nincs önerőnk, de kezest tudok bevonni. Lehetséges-e így lakáshoz jutni vagy esetleg lízingelni? Nekem nettó 100 a keresetem, a páromnak is a körül, de esetleg anyukám el tud még jönni kezesnek. Neki olyan 70 ezer a fizetése. Nekem van még egy személyi kölcsönöm, aminek 18.500 a részlete.
  Milyen esélyeim vannak így?
  Üdv: Marcsi

  • Reply Ingatlan1.hu 2012-10-19 at 10:44

   Kedves Marcsi!
   Önerő nélkül nincs lehetőség lakáshitel, lakáslízing felvételére. A nyújtható hitelösszeg kezes bevonásával maximum a lakás forgalmi értékének 80%-ig növelhető. Készpénz helyett saját erőként elfogadható a kiegészítő ingatlanfedezet. Plusz ingatlan bevonásával akár a teljes vételár finanszírozható. Ha van lehetősége egyéb lakóingatlan bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s pénzügyi Partnerünk tájékoztatni fogja az elérhető lakásvásárlási hitelekről.

  Leave a Reply