Hitelkalkulátor

Király hitel: ajánlat már 14 éveseknek?

2011-07-13

A TakarékPont hálózat egy egészen új terméket vezet be a hazai piacra Király hitel néven. A fiatal, 14. életévet betöltött ügyfelek részére kialakított termék a lakás-előtakarékosságra hasonlít leginkább ugyanis egy kezdeti megtakarítási időszakot követően a kedvezőbb kamatra számíthatunk.

A TakarékPont közleményében olvasható, hogy már régóta vizsgálták a fiatalok pénzügyi szokásait. Tavasszal a Facebook segítségével végzett felmérés eredményeiből az derült ki, hogy egy-egy cél elérése érdekében a fiatalabbak kitartóan hajlandóak takarékoskodni, ugyanakkor a szüleikhez, nagyszüleikhez képest máshogy állnak a pénzügyekhez. A felmérés során a megkérdezettek közül sokan akár egy kicsivel többet is megtakarítanának minden hónapban, ha cserébe a megtakarítási időszak végén egy kedvező kamatozású hitelkondíciót igényelhetnének, amire eddig életkoruk vagy jövedelmük hiánya miatt nem volt lehetőségük.

A felmérés eredményeként kiderült az is, hogy a megkérdezettek harmada hajlandó lenne céljai megvalósítása érdekében a meglévő megtakarításai mellé akár egy alacsonyabb összegű pénzintézeti hitelt is vegyen igénybe.

A hálózat a piackutatás eredménye következtében vezette be nemrégiben a Király Hitel elnevezésű kondíciót. A termék a megtakarítás és a szabad felhasználású kölcsön előnyeit egyesíti. A 14 évesnél idősebb fiatal ügyfelek a jövőbeni kiadásaikra kedvező kamatozás mellett takaríthatnak meg, a megtakarítási időszakot követően pedig a megszokottnál egyszerűbb igénylési feltételekkel és kedvező kondíciókkal igényelhetik a Király Hitelt A megtakarítási időszak a törvényes képviselő, mint adóstárs bevonásával akár 14 éves kortól is megkezdhető.

A rendszeres havi megtakarításokból összegyűlt összeg és a tervezett jövőbeni kiadás különbözetére hitelt lehet tehát igényelni, a havi törlesztő részlet összege azonban nem lehet magasabb, mint az addig megtakarításra fordított havi befizetés így az igénylő havi terhei az utolsó részlet kivételével nem fognak emelkedni..

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Dorina 2011-09-25 at 13:27

    Üdv! Érdekelne ez a királyhitel. 18 elmúltam, diák vagyok, nincs bejelentett munkahelyem, lehetséges, hogy adóstárs bevonása nélkül fel tudjam venni? Szükséges-e megindokolnom, szerződésbe foglalnom, hogy mire szeretném felvenni, vagy a folyósításkor akár kp-ben kisétálhatok a pénzzel?

  • Leave a Reply