Hitelkiváltás

Lakáshitel és személyi kölcsön kiváltása

2013-06-18

Kedves Ingatlan1.hu!

Lakásfelújításra vettem fel hitelt egy éve, néhány hónapja pedig személyi kölcsönt is igényeltem. 1 500 000 és 400 000 forintos összegekről van szó, melyek jelenlegi törlesztő részlete összesen 35 000 forint.

Mivel szeptembertől tanulmányaimat folytatni kívánom, így plusz kiadások várhatóak, melyeknek szintén eleget kell valahogy tennem. Jövedelmem 155 000 forint, és arról szeretnék érdeklődni, hogy van-e valamilyen lehetőségem arra, hogy a havi részletek nagyságát csökkentsem. Egészen pontosan adósságrendezésre gondoltam, de nem tudom, ekkora jövedelem elegendő-e ehhez. Saját házzal rendelkezem, értéke 7 millió forint. A lakásfelújító hitelen kívül nincs rajta más terhelés. A hitelből csak ezt a két kölcsönt szeretném visszafizetni, plusz összegre nincsen szükségem. Nekem már az is nagy segítség lenne, ha csökkenne valamennyivel a havi törlesztőm.

Várom tájékoztatásukat.
Üdvözlettel: Angéla

Kedves Angéla!

A havi részletek nagyságának csökkentése – a bankon belül intézhető futamidő hosszabbításon kívül – adósságrendező jelzáloghitellel történhet. A hitelkiváltással azért járhat jól, mert az ingatlan fedezete mellett nyújtott hitelek kamata jóval alacsonyabb, mint a személyi hiteleké. Az esetleges futamidő hosszabbítással a havi törlesztési kötelezettség ugyan csökkenthető, de attól még a személyi kölcsön kamata nem változik.

A közel 2 millió Ft összegű hitelkiváltó kölcsön felvételéhez elegendő a 155 ezer Ft-os fizetés és a 7 millió Ft-ot érő ingatlanfedezet. Annak, hogy érdemes-e kiváltani a lakáshitelt, online Hitelkalkulátorunkkal nézhet utána, illetve pénzügyi Partnerünk is készséggel áll rendelkezésére ebben az ügyben!

Ha a lakáshitel mégsem kerülne kiváltásra, akkor jelzálog alapú hitelt minimum 1 millió Ft-os hitelösszegtől igényelhetne. Ez esetben szabad felhasználású jelzáloghitelt vehetne fel, melyből végtörleszthető a személyi kölcsön, a fennmaradó összegből pedig még a tanulmányait is finanszírozni tudná. A házra már bejegyzett lakásfelújítási hitel nem lenne akadálya az újabb jelzáloghitel felvételének. Van ugyanis olyan pénzintézet, melynek zálogjoga a második ranghelyre is bejegyeztethető.

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s kérje személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkat! Szakértőink ismertetni fogják az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő hitelkonstrukciókat, melyekből kiválaszthatja az Ön számára optimálisat!

További kérdés esetén is állunk rendelkezésére!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply