ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!


Lakáshitel kiváltása

utolsó módosítás: 2012. január 27. péntek - (15:24)

Lakást vagy családi házat vásárolt korábban és ehhez hitelt vett fel, amelynek havi törlesztő részletei jelentősen megemelkedett az elmúlt időszak során? Próbálja kedvezőbbre cserélni és keresi azokat a lehetőségeket melyekkel havi törlesztő részleteit csökkenteni tudná? Nem tudott élni a kormány által biztosított kedvezményes végtörlesztés lehetőségével 2011-ben, de mindenképpen szeretné ha kevesebbet kellene fordítani a törlesztésre minden hónapban?

Az ingatlan1.hu pénzügyi partnerei az ön segítségére lehetnek a kedvezőbb hitelre váltás során. Megtaláljuk önnek az aktuális piacon elérhető legjobb ajánlatokat és előzetes hitelképesség vizsgálatot követően ismertetjük Önnel a legkedvezőbb lehetőségeket.


Hitelkalkulátor | Mekkora havi részletekkel számolhatok?

(válasszon)
Ft
(válasszon)

Első lépésben próbálja ki hitelkalkulátorunkat és számolja ki, hogy mennyit tudna minden hónapban megtakarítani, ha a hitelét az elérhető legkedvezőbbre cserélné. Hogyan működik hitelkalkulátorunk?

Adja meg a felvenni kívánt hitel összegét majd válassza ki az elérhető célok között az Ön számára megfelelőt és válaszon futamidőt a lehetőségek között. Kattintson a Kalkuláció gombra és tekintse meg ajánlatainkat.

Természetesen a kapott számok a piacon elérhető legkedvezőbb lehetőségeket mutatják, nem minősülnek hivatalos ajánlatnak. Amennyiben azonban kitölti ajánlatkérőnek adatlapunkat válaszol, egyszerű és néhány gyors kérdésünkre akkor tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek az Ön számára és ismertetni fogják a legkedvezőbb lehetőséget.

Mindenekelőtt azonban szeretnénk ismertetni a hitelkiváltás legfontosabb alapfeltételeit, melyeket figyelembe kell vennie akkor,ha hitelünket kedvezőbbre szeretnék cserélni:

Amennyiben korábban felvett lakáshitelünket szeretnénk lecserélni egy kedvezőbbre, akkor ezt általában kedvezőbb kamaton tehetjük meg. A szabad felhasználású jelzáloghitel kiváltására a pénzintézeti partnereim többségénél egy-másfél százalékkal magasabb kamatszinten van lehetőségünk, mint lakáshitelek esetén.

Az azonban közös feltétel, hogy a kiváltani kívánt hitel törlesztésében nem lehet elmaradás és ezt lakossági folyószámla kivonatokkal is igazolnunk kell.

Rendelkeznünk kell igazolható jövedelemmel ugyanis a korábban munkáltatói igazolás nélkül felvehető lakáshitel és adósságrendező lehetőségek mára már megszüntetése kerültek.

Az adós nem szerepelhet a bár listán semmilyen státusszal sem. Mert akinek korábban felvett hiteleinél fizetési elmaradásai voltak és emiatt a listára került, az jelenleg nem igényelhet hitelt még abban az abban az esetben sem ha, ha az új hitelcél az esetlegesen elmaradással rendelkező hitel kiváltása lenne.

A jogszabály a szabad felhasználású és lakáscélú hitelek esetén maximalizálja az ingatlan értékéhez képest felvehető hitelösszeg felső határát. Ez a szabályozás azonban nem vonatkozik a hitel kiváltó kölcsönök igénylésére. Ezt minden esetben a hitelt nyújtó pénzintézet saját belső utasításaival szabályozza.

Ennek alapján a felvenni kívánt hitel devizaneme is csak részben van korlátozva. Ezek a korlátozások a következők:
forint alapú hitelünket csak forint alapú hitellel tudja kiváltani
a korábban euró alapon felvett hitelek kiváltására forint és euró alapon is van léehetőség
svájci frank alapú hitelünket amennyiben kedvezőbbre szeretnénk cserélni, akkor ezt jelenleg megtehetnénk forint euró és svájci frank alapon is, de azt mindenképpen tudni kell, hogy a legtöbb pénzintézetnél ezek a frank és deviza alapú kiváltó lehetőségek már korábban megszüntetése kerültek.

Amennyiben tehát a korábban felvett lakáshitelét próbálja kedvezőbbre cserélni akkor mindenképpen a fenti feltételekkel kell számolnia. A szabadon felhasználható jelzáloghitelekhez képest átlagosan alacsonyabb kamatot és havi törlesztő részletet tudunk elérni, de csak abban az esetben, ha a hitelünk törlesztésével nem voltak problémáink. Jelentős elmaradással rendelkező vagy esetlegesen felmondott hitel kiváltására természetesen nincs lehetőség egyik hazai pénzintézetnél sem.

További kérdései lennének hitelkiváltással kapcsolatban? Oldalunkon ezt megteheti online. Tegye fel kérdéseit szakértőinek!
Hitelkalkulátor | Mekkora havi részletekkel számolhatok?

(válasszon)
Ft
(válasszon)

Tegye fel kérdéseit vagy szóljon hozzá Ön is a témában!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA Kép

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Partnerünk

Hitelnet