Hitelkalkulátor

Mennyi hitelt kaphatunk bővítésre?

2013-02-06

Tisztelt Ingatlan1.hu!

Jelenleg egy másfél szobás lakásban élünk két gyermekünkkel. Hamarosan bővül a család, így kicsi lesz ötünknek ez a lakás. Nemrég örököltem egy házat Szegeden. Szeretnénk az albérletből ebbe a házba költözni, de ehhez arra van szükség, hogy legalább egy helyiséget hozzá építtessünk.

Arról szeretnék érdeklődni, hogy mekkora hitelt kaphatunk erre a célra úgy, hogy maximum havi 25 000 forintos törlesztő részletet tudnánk bevállalni? A ház értéke körülbelül 7,8 millió forint.

Nekem több mint egy évtizedes, folyamatos munkaviszonyom van. A nettó fizetésem családi pótlék nélkül jelenleg 145 ezer forint. A párom jövő hónapban szül, így normál bevétellel nem számolhatunk a közeljövőben. Ő a babával lesz otthon, nem tudom, mekkora bevételt jelent ez majd nekünk.

Várom válaszát.
István

Kedves István!

Lakáscélú hitelként juthatnak hozzá a bővítéshez szükséges összeghez. A bank által nyújtható bővítési hitel összege nem haladhatja meg a költségvetés összegét. A bővítési munkálatokról tehát költségvetést kell készíttetni, illetve a hitelkérelem elindításához szükség van a jogerős bővítési engedélyre és a hozzá tartozó műszaki tervdokumentációra is.

A maximálisan nyújtható hitelösszeg megállapításánál nemcsak a költségvetés összege a meghatározó, hanem az igénylők jövedelmi helyzete és az ingatlan értéke is. Bővítési hitelcél esetén a bankok a bővítendő ingatlannak nem az aktuális, hanem a bővítés befejezése utáni értékét veszik alapul. A kérdés tehát az, hogy mennyi lesz az értéke a szegedi háznak a bővítést követően. A jogszabályi előírás maximum 80%-os finanszírozást tesz lehetővé. A tényleges finanszírozási arány a háztartás jövedelemfedezettségétől függően általában ennél kisebb.

Konkrét számításokat az ügylet minden részletének ismeretében tudunk végezni, de a leírtak alapján valószínűleg sem az igazolható jövedelmek, sem az ingatlanfedezettség alapján nem lesz akadálya annak, hogy akár a bővítési munkálatok teljes összegét hitelből finanszírozzák. Pénzügyi Partnerünk személyre szóló, díjmentes hitelajánlatához kérjük, töltse ki online Hitelkalkulátorunkból elérhető adatlapunkat!

Arról, hogy 25 ezer forintos törlesztő részlettel mekkora összegű hitel esetén lehet számolni, online Hitelszámolónk segítségével tájékozódhat előzetesen. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply