Hitelkalkulátor

Mi szükséges 1 millió Ft feletti szabad felhasználású hitelhez?

2013-07-17

Tisztelt Ingatlan1.hu!

1,2-1,5 millió Ft közötti összegre lenne szükségem, amit szabad felhasználású hitelként szeretnék felvenni. A kölcsönt gépjármű vásárlására szeretném fordítani.

Azt szeretném tudni, hogy mi szükséges ahhoz, hogy megkapjam ezt az összeget? Ingatlanfedezet kell? Ha muszáj, azt is meg tudom oldani, mert van egy kb. 7 millió Ft-ot érő tehermentes lakásom, amin csak a szüleim haszonélvezeti joga van. Ők ebbe biztosan beleegyeznek, de az is érdekelne, hogy ingatlanfedezet nélkül milyen lehetőségeim lennének. Melyik hiteltípust érdemesebb választani? Esetleg tudnának küldeni egy kalkulációt mindkét verzióra, hogy összehasonlíthassam őket? 10 évnél hosszabb futamidőt semmiképp sem szeretnék választani, de lehet rövidebb is.

25 éves vagyok, 3 éve dolgozom a mostani munkahelyemen és nettó 130.150.000 Ft közötti összeget keresek.

Várom és előre is köszönöm tájékoztatásukat!
Üdvözlettel.
Attila

Kedves Attila!

1,2-1,5 millió Ft összegű hitel felvétele fedezet nélküli személyi kölcsön vagy jelzáloghitel formájában történhet. Előbbit az igénylő jövedelme alapján nyújtják a bankok, utóbbihoz nemcsak jövedelem-, hanem ingatlanfedezettség is szükséges.

Fedezet nélküli kölcsönnél szigorúbb a hitelbírálat, ekkora összeg felvételéhez már viszonylag magasabb keresetet kell igazolni, mivel a nettó munkabérnek kb. az 5-6-szorosa vehető fel. Személyi hitel formájában tehát a 1,2-1,5 milliós összeg az Ön 130-150.000 Ft-os keresetével nem érhető el. Esetleg társigénylő bevonásával lehetne növelni a hitelösszeget. De nem biztos, hogy érdemes, ha ingatlanfedezet is bevonható, mivel a jelzálog alapon igényelt szabad felhasználású hitelnek sokkal alacsonyabb a kamata, mint a személyi kölcsönnek.

Fedezet nélkül maximum 7 éves futamidő lehetséges, jelzáloghitel esetén megoldható a 10 éves futamidő is. Pénzügyi Partnerünk készséggel készít Önnek személyre szóló, ingyenes hitelajánlatot, melyből megismerheti az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő szabad felhasználású hitelkonstrukciókat. A jelzálog alapú hitel felvételéhez elegendő az Ön igazolt jövedelme adóstárs bevonása nélkül is. Szülei haszonélvezeti joga miatt viszont nekik is részt kell venniük a hitelügyletben, jövedelemigazolást nekik nem kell benyújtaniuk.

Ha előzetesen szeretne tájékozódni a szabad felhasználású jelzáloghitelek várható törlesztő részletéről, akkor számoljon online Hitelkalkulátorunkkal! Itt találja online ajánlatkérő nyomtatványunkat is, melyet a személyre szóló ajánlatkéréshez szükséges kitölteni!

További kérdés esetén állunk rendelkezésére!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply