Hitelkalkulátor

Milyen papírok kellenek a hitelfelvételhez?

2013-06-07

Üdvözletem a Szakértőnek!

Nyárra tervezek egy hosszabb külföldi pihenést, és szeretnék hozzá hitelt igényelni. Vállalkozóként tevékenykedek már három éve, és az érdekelne elsősorban, hogy milyen papírok, igazolások beszerzése szükséges a hitelfelvételhez?

1,5 millió forintos összegben gondolkodom, és azt is szeretném megkérdezni, hogy szabad felhasználású hitel, vagy személyi kölcsön lenne-e olcsóbb számomra? Ekkora összeg lehetséges ingatlan fedezet felajánlása nélkül? Amennyiben nem, akkor az is érdekelne, hogy milyen értékű ingatlan fogadható el. Üzlethelyiségemet szívesebben terhelném meg ilyen módon, mint családi házamat.

Köszönöm válaszát.
Endre

Kedves Endre!

A 3 éves vállalkozói múltja már elegendő a hiteligényléshez akár személyi kölcsönről, akár jelzáloghitelről van szó. Rendszeres keresetét NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolással tudja igazolni. Emellett nemleges adótartozásról szóló igazolást is be kell mutatni, amit szintén a NAV ad ki. Az igazolások nem lehetnek 30 napnál régebbiek. Ugyancsak be kell nyújtani a vállalkozói igazolványát.

A vállalkozástól függetlenül a személyes okmányokra és telefonos elérhetőség megadására van szükség fedezet nélkül történő hitelfelvétel esetén. Ha ingatlan is bevonásra kerül, akkor arról tulajdoni lap, térképmásokat, alaprajz és biztosítási kötvény vagy indexálás szükséges.

Személyi kölcsön esetén a nettó jövedelemnek az 5-6-szorosa érhető el. Az, hogy a 1,5 millió forinthoz hozzájuthat-e ingatlanfedezet nélkül, az Ön hivatalosan igazolható jövedelmétől függ, amiről levelében nem tesz említést. Ha keresete nem teszi lehetővé a 1,5 millió forint felvételét, akkor szükség lesz a családi ház bevonására is. Üzlethelyiséget pénzügyi partnereink sajnos nem fogadnak el hitelfedezetként.

Az ingatlanfedezetnek legalább 5 millió forint értékűnek kell lenni. Ha a családi háznak nem egyedüli tulajdonosa, akkor a másik vagy többi tulajdonost is be kell vonni a hitelügyletbe. Az ő hozzájárulásuk nélkül nem oldható meg a hitelfelvétel.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek aktuális havi törlesztésének online Hitelkalkulátorunk segítségével nézhet utána. A megadott hitelcélok közül válassza a “Szabad felhasználás ingatlanfedezettel” megnevezésűt és kalkuláljon a szintén Ön által kiválasztható futamidőre. Pénzügyi Partnerünk készséggel készít Önnek személyre szabott, ingyenes hitelajánlatot. Ehhez online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése szükséges.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply