Jelzáloghitel

Mire használható fel az ingatlanhitel?

2014-12-15

Kedves szakértő Kollegina vagy Kolléga!

Vásárolható rajta nyaraló ingatlan?
Szükséges hozzá jelzálog? Ha igen, ennek megfelel a vásárolandó nyaraló forgalmi értéke?
Csak ingatlan irodák által forgalmazott ingatlanra lehet felhasználni a hitelt, vagy magánszemélyként is?
A lejárat előtt lehetséges végtörlesztés a hitelkonstrukcióban?

Köszönöm válaszát.
Tisztelettel.

Kedves Kérdező!

Pénzügyi partnerünk által kínált ingatlanhitel nem lakáscélú, egyéb típusú ingatlan vásárlásához vehető igénybe. Az ingatlanhitel nyaraló, illetve üdülőingatlan vételárának finanszírozására is fordítható. Ha azonban a cél nyaraló vásárlása, akkor nemcsak ingatlanhitel, hanem lakáscélú jelzáloghitel felvételére is van lehetőség. Van ugyanis olyan pénzintézet, mely piaci kamatozású lakáshitelét nemcsak lakóingatlan, hanem üdülő megvásárlásához is nyújtja.

Mind az ingatlanhitel, mind a lakáshitel ingatlan fedezete mellett érhető el, tehát szükséges hozzá jelzálog. A megvásárolni kívánt ingatlan elfogadható fedezetként, ám ahhoz, hogy a teljes vételár felvehető legyen, plusz fedezetre van szükség. A hatályos rendelkezések szerint ugyanis a fedezetként felajánlott ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként. A fennmaradó részt önerőből kell pótolni, s ha nem áll rendelkezésre készpénz, akkor kiegészítő fedezet is elfogadható, amely bárki tulajdonában lehet. Azonban a fedezetként bevont ingatlan valamennyi tulajdonosának részt kell vennie a hitelügyletben. Az, hogy a célingatlanra mekkora összegű kölcsön nyújtható, függ az ingatlan területi elhelyezkedésétől és az igénylő jövedelmi helyzetétől. A 80%-os finanszírozási arány tehát nem automatikus, a ténylegesen adható hitelösszeg fentiek figyelembevételével ennél kisebb is lehet.

Az ingatlanhitel és a lakáshitel nemcsak ingatlan irodák által forgalmazott ingatlanra vehető fel, természetesen magánszemélytől történő vásárlás esetén is igényelhetők.

Bármely hitelkonstrukcióban van lehetőség a hitel lejárata előtti végtörlesztésre. Ennek van díja, melyet a bankok aktuális Hirdetménye tartalmaz.

Amennyiben nyaraló vagy egyéb ingatlan vásárlásához szeretne hitelt igényelni, akkor a honlapunkon található adatlap kitöltése és elküldése után pénzügyi Partnerünk készséggel készít Önnek személyre szóló, díjmentes ingatlanhitel ajánlatot, melyből pontosan megismerheti az elérhető hitelkonstrukciókat!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply