Jelzáloghitel

Mire igényelhető jelzáloghitel?

2013-06-24

Tisztelt Ingatlan1.hu!

54 éves vagyok, kórházi ápolónőként dolgozom több mint 30 éve. Soha nem volt semmilyen hitelem, de most szükségem lenne 2 millió forintra. Jövedelmem nem sokkal van 100.000 Ft felett. Ekkora keresetre gondolom nem adnak 2 millió forintot. Van egy lakásom, aminek 1/2 arányban én, 1/2 arányban a lányom a tulajdonosa. Ezt esetleg fel tudnám ajánlani fedezetként.

A lányommal már beszéltem a dologról. Ha kell, ő hozzájárul ahhoz, hogy a bank jelzáloggal terhelje az ingatlant. Jövedelemigazolást nem tud hozni, mert még csak most végzett az orvosi egyetemen és jövő hónaptól lesz hivatalos állása.

Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen jelzáloghitelt kaphatnék, ha a kölcsön egy részéből a lakást szeretném felújítani, a másik részét pedig gépjármű vásárlásra fordítanám?

Kérem, legyenek szívesek tájékoztatni arról, hogy kaphatok-e 2 millió forint egy kb. 9 milliós, tehermentes lakásra a fentiek alapján? Ha igen, akkor milyen futamidőre és mennyi lenne a havi törlesztés? Arra van lehetőség, hogy a hitel mellé biztosítást kössek? Nem szeretnék tartozást hagyni magam mögött.

Köszönettel.
Irma

Kedves Irma!

2 millió Ft felvételéhez valóban ingatlanfedezet bevonása szükséges. Fedezetként elfogadható az a kb. 9 millió Ft értékű lakás, melynek Ön és a lánya a tulajdonosa. A hitelügyletben a lányának is szerepelnie kell függetlenül attól, hogy jelenleg igazolható jövedelemmel nem rendelkezik. Mivel ő is tulajdonos az ingatlanban, ezért az ő hozzájárulása nélkül nem terhelhető a lakás. 2 millió Ft felvételéhez az Ön jövedelme is elég, ezért nem probléma, hogy a lányának nincsen keresete.

Mivel két különböző hitelcél is lenne, ezért szabad felhasználású jelzáloghitel felvételét javasoljuk. Így a kapott összeget megkötés nélkül fordíthatja lakásfelújításra és autóvásárlásra. A kölcsön forint alapon érhető el, s a maximális futamidő úgy számolható ki, hogy az Ön életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél. Ha Ön már betöltötte az 54. életévét, akkor maximum 15 évre veheti fel a hitelt. A várható havi törlesztésnek online Hitelkalkulátorunk segítségével nézhet utána a “Szabad felhasználás ingatlanfedezettel” hitelcél kiválasztásával.

A kölcsön mellé természetesen köthető hitelfedezeti biztosítás, mely nemcsak halál esetére, hanem munkanélküliség és balesetből eredő rokkantság kockázatára is védelmet nyújt.

Pénzügyi Partnerünk személyre szóló, díjmentes hitelajánlatát a Hitelkalkulátorból elérhető ajánlatkérő nyomtatvány kitöltésével kérheti!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply