Hitelkalkulátor

Szabad felhasználású és korszerűsítési hitel összehasonlítása

2011-01-12

Ha Ön korszerűsíteni szeretné családi házát vagy lakását, és ehhez banki hitelt kíván igényelni, akkor többféle konstrukció közül választhatja ki az Ön számára optimális pénzügyi terméket.

Ha az igényelt korszerűsítési hitelhez egy összegben óhajt hozzájutni, igényelhet szabad felhasználású jelzáloghitelt, de a bankok kimondott korszerűsítési kölcsönt is nyújtanak, ha Ön az alábbi korszerűsítésnek minősülő munkálatok valamelyikét szeretné elvégezni:

  • Csatorna-, elektromos-, gáz-, vízközmű kiépítése, illetve belső hálózatának kialakítása
  • Fürdőszoba létrehozása olyan lakóingatlanban, ahol nincs ilyen helyiség
  • Központosított fűtés kiépítése illetve cseréje, ideértve a megújítható energiaforrások alkalmazását is, például: napenergia
  • Lakóingatlan szigetelési munkálatai, beleértve a hang-, hő-, illetve vízszigetelést
  • Külső nyílászárók cseréje energiatakarékosra
  • Tetőcsere, felújítás, szigetelés

A szabad felhasználású és korszerűsítési jelzáloghitelek között az egyik legnagyobb különbség az, hogy míg szabad felhasználású hitel bírálatakor a bank az ingatlan aktuális hitelbiztosítéki értékéből indul ki a nyújtható kölcsönösszeg meghatározásánál, addig korszerűsítés esetén a pénzintézet az ingatlan jövőbeni hitelbiztosítéki értékét veszi alapul. Ez azt jelenti, hogy korszerűsítési hitel esetén magasabb összegű kölcsön érhető el.

[calculator]

További lényeges különbség, hogy míg szabad felhasználásra csak piaci kamatozású hitel vehető fel, addig korszerűsítésre a piaci kamatozású, lakáscélú kölcsönön kívül Ön jogosult lehet államilag támogatott korszerűsítési kölcsön igénylésére is, melynek egyik feltétele, hogy az igényelt kölcsön összege nem lehet több 5 millió forintnál.

Ugyancsak érdemes megemlíteni, hogy szabad felhasználású hiteltermék esetén a kölcsön folyósítása egy összegben történik, viszont korszerűsítési konstrukció folyósításakor szakaszos, készültségi foknak megfelelő finanszírozásra lehet számítani.

A jelzálog alapú szabad felhasználású és korszerűsítési kölcsönök összehasonlítását elősegíti a honlapunkon található Hitelkalkulátor, mellyel pillanatok alatt kiszámolható a szabad felhasználású és korszerűsítési kölcsönök törleszt részlete. A kalkuláció által megismerheti e hitelek teljes hiteldíj mutatójának mértékét is.

Konkrét kölcsönügylet esetén pénzügyi Partnerünk egyénre szabott hitelajánlatát is kérheti minden kötelezettség nélkül! A személyre szóló ajánlat díjmentes és egy munkanap alatt elkészül.

Lakóingatlant szeretne vásárolni?
Használja ingatlan keresőnket és válogasson több ezer hirdetés közül!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply