Hitelkalkulátor

Szabad felhasználású hitelek összehasonlítása

2011-12-23

Olyan szabad felhasználású jelzáloghitelre lenne szüksége aminek a felhasználását nem kell számlákkal igazolnia? Nem akarja és nem is tudja a hitelt nyújtó banknak utólagosan számlákkal alátámasztani, hogy mire használta fel a hitelét? A hitel mögé ingatlanfedezet is bevonható?
Próbálja összehasonlítani a hazai bankoknál elérhető legkedvezőbb kondíciókat, de eddig még egyik sem tetszik igazán? Nincs tisztában a törvényi szabályozással nem tudja, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni?

Az ingatlan1.hu pénzügyi partnere az Ön rendelkezésére áll. Tanácsadóink teljes körű hitelügyintézéssel segítik önt a hitelfelvétel folyamán. Beépített hitel kalkulátorunk segítségével könnyen és gyorsan tud havi törlesztőrészleteket számolni és át tudja látni viszonylag egyszerűen, hogy milyen havi törlesztőrészleteket kellene fizetni a felvenni kívánt hitelösszeg függvényében.

[calculator]

Hogyan működik az ingatlan1.hu hitelkalkulátora?
Adja meg a felvenni kívánt összeget, válassza ki szabad felhasználás ingatlanfedezettel hiteltípust és válasszon futamidőt a lehetőségek közül. Ezt követően kattintson a kalkuláció gombra és megjelenik annak a hitelnek a havi törlesztő részlete és a hozzá kapcsolódó teljes hiteldíjmutatója, mely a pénzügyi partnerénél elérhető legkedvezőbb ajánlat.
Ha az ajánlat kérés gombra kattint, válaszol néhány viszonylag egyszerű kérdésre akkor ezt követően tanácsadói személyre szabott ajánlatot fognak készíteni az ön számára.

Milyen feltételekkel lehet szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelni?
Röviden bemutatjuk önnek a legfontosabb tudnivalókat:

A törvényi szabályozás értelmében szabadon felhasználható hitel ingatlan fedezettel csak és kizárólagosan forint alapon igényelhető. A pénzügyi válság következtében a devizaalapú lehetőségek minden esetben eltűntek a pénzintézetek ajánlataiból illetve 2009-től ezt törvény is tiltja.

A maximálisan igényelhető hitelösszeg nem lehet több, mint a fedezetül felajánlott ingatlanok értékbecslő által megállapított forgalmi értékének legfeljebb 75 százaléka. Ez a 75% is csak abban az esetben igényelhető, ha az adós rendelkezik a pénzintézet által elvárt mértékű igazolható nettó jövedelemmel. Ez minden esetben a hitelbírálat során derül ki.

A hiteligénylőnek rendelkeznie kell igazolható jövedelemmel. A korábban munkáltatói igazolás nélkül is igényelhető lehetőségek megszüntetése kerültek illetve azt jogszabály is tiltja. Az elvárt jövedelem nagysága változó mértékű lehet pénzintézetenként. Vannak egyes esetek, ahol elegendő lehet már a minimálbér is, de a legkedvezőbb kondíciók illetve a magasabb összegű finanszírozás csak ennél nagyobb igazolt nettó jövedelem esetén érhetők el.

2010-ben változás történt a KHR rendszer nyilvántartási kötelezettségével kapcsolatban is. Miután az adós rendezi elmaradását ami miatt felkerült a nyilvántartásba, ezt követően már csak egy évig maradnak meg az adatai. Azonban amíg a listán szerepel, vagyis az ügyfél bár listás, addig egyetlen hazai pénzintézeti partnerünknél sem túd hitelt igényelni, még abban az esetben sem, ha fedezetként egy nagyobb összegű ingatlan is bevonható.

Jelzáloghitel igénylés esetén az alsó életkorhatár általában 18, míg a felső életkorhatár 65-70 év.

A felvehető hitel összege minimálisan általában 1 millió forint, maximálisan a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékétől és az adós nettó jövedelmétől függ, de általában 50-100 milliós felső határok vannak előírva.

Szabad felhasználású hiteleket szeretne összehasonlítani? További kérdései lennének? A legjobb helyen jár. Kérdéseit felteheti online tanácsadóinak.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply