Hitelkalkulátor

Szabad felhasználású jelzáloghitel költségei

2013-07-09

Tisztelt Ingatlan1.hu!

3 millió Ft szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnék felvenni. Ehhez fedezetként a saját tulajdonú családi házamat tudom felajánlani, aminek a piaci értéke jelenleg kb. 11 millió Ft. A ház tehermentes, édesanyám haszonélvezeti jogán kívül nincs más bejegyzés rajta.

Nekem alkalmazotti állásom van évek óta. A nettó fizetésem 132.000.- Ft. Ezt minden hónapban bankszámlára kapom, amin van egy 130.000.- Ft-os hitelkeretem, de még soha nem vettem igénybe. Nincsen semmilyen törlesztési kötelezettségem egy áruhitelen kívül, ami után havonta 8.300.- Ft-ot fizetek még 2 hónapig.

Engem elsősorban az érdekelne, ha egy ilyen jelzálog alapú hitelt felveszek,akkor milyen járulékos költségeim keletkeznek?
Továbbá azt is szeretném tudni, hogy milyen hitelt tudnak ajánlani, mekkora futamidőre és mennyi havi törlesztéssel? Még annyi, hogy kb. mennyi idő alatt lenne meg a pénz?

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Imre

Kedves Imre!

Jelzáloghitel felvétele során az alábbi járulékos költségekkel kell számolni: értékbecslési díj (kb. 30.000.- Ft), közjegyzői okiratba foglalás költsége (3 millió Ft-nál kb. 15-30.000.- Ft), folyósítási jutalék (adott összeg esetén 30-60.000.- Ft közötti tétel), földhivatali költségek (kb. 25-30.000.- Ft). Ezeket a díjakat a hitelügyintézés során kell megfizetni alapesetben. Kivéve a folyósítási jutalékot, mert annak összege szabad felhasználású hitel esetén levonható a folyósításra kerülő összegből.

Ha azonban bankpartnereink valamelyik díjelengedési akciójának keretén belül igényli a szabad felhasználású jelzáloghitelt, akkor lényegesen mérsékelhetők ezek a járulékos költségek. Egy-egy akció keretében elengedésre kerülhetnek a fenti tételek, illetve azok egy része. Olyan kedvezmény is létezik, hogy az egyes díjakat ugyan ki kell fizetni a hitelfelvétel folyamán, folyósítást követően azonban visszatéríti azokat a pénzintézet.

Szabad felhasználásra forint alapú, piaci kamatozású jelzáloghitel igényelhető maximum 25 éves futamidővel. E törlesztő részletnek online Hitelkalkulátorunk segítségével tud utána nézni, de pénzügyi Partnerünk is készséggel tájékoztatja Önt az elérhető hitellehetőségekről és díjkedvezményekről online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek átfutási ideje általában 1 hónap, tehermentes ingatlan esetén ez rövidebb idő is lehet. A hitelügyletben édesanyjának is részt kell venni, mivel ő az ingatlan haszonélvezője, s az ő hozzájárulása elengedhetetlen. A 8.300.- Ft-os törlesztési kötelezettség nem jelenti a 3 milliós hitelösszeg jelzálog alapon történő felvételének akadályát.

További kérdés esetén pénzügyi Partnerünk készséggel áll rendelkezésére!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply