ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!


Szocpol – Mire igényelhető?

utolsó módosítás: 2012. június 06. szerda - (14:10)

Tiszteletem!

Szeretnék érdeklődni a szocpol után. A férjemmel 1 éve vagyunk házasok, jelenleg otthon vagyok a 7 hónapos iker babáimmal. Szeretnénk még egy párat.

Szeretnénk házat vásárolni: 1998-ban épült, alapterület 390 m2, telek 18.000 m2, 17 millió. Első lakás lenne.

Érdeklődnék, hogy milyen feltételekkel lehet igénybe venni?
Milyen bankok vannak szerződve a Magyar Állam Kincstárral?
Pl. Dunaújváros környékén van-e olyan bank amelyik foglalkozik Szocpollal??
Csak hitellel lehet igénybe venni? Mi hitel nélkül szeretnénk felvenni a szocpolt! Miért kötik hitelhez? Mért kényszerítik bele az embert a hitelekbe?
Ha ez nem megoldható, hogyan működik ha felújításra kérnénk? Mik a feltételek ?

Köszönöm
Piroska

Kedves Piroska!

A szocpol igénylésével kapcsolatban az egyik legfontosabb információ az, hogy milyen célra igényelhető. A támogatást az veheti igénybe, aki 2010. január 1. után kiadott építési engedély alapján épít lakóházat, vagy 2010. január 1. után kiadott  használatbavételi engedéllyel rendelkező újépítésű lakóingatlant vásárol. A szocpolt tehát használt családi ház vételárának kiegyenlítéséhez nem használhatják fel, mint ahogy lakásfelújításhoz sem kérhető.

A szocpol igénylése nincsen hitelfelvételhez kötve! Aki rendelkezik a házépítéshez vagy az újépítésű lakás vásárlásához szükséges saját erővel, annak nem szükséges kölcsönt igényelni a szocpol mellé.

Az Önök által vásárolni kívánt ház megvételéhez vagy a felújítási munkálatok finanszírozásához szocpol helyett piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. Az aktuális törlesztő részletekről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat, illetve a kalkulátorból elérhető adatlapot kiöltve személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatot kérhet.


Hitelkalkulátor | Mekkora havi részletekkel számolhatok?

(válasszon)
Ft
(válasszon)

 

Település:Hitelkalkulátor | Mekkora havi részletekkel számolhatok?

(válasszon)
Ft
(válasszon)

Szocpol – Mire igényelhető? bejegyzéshez 14 hozzászólás

 • 1
  Bozsó Csilla
  2012-06-08 | 09:27

  Tisztelt Címzett!
  Segítséget szeretnék kérni:
  2012. februárjában megkaptuk az új építésű házunkra a használatbavételi engedélyt, de nem tudtuk beadni a szocpol iránti igényünket, mert – hiába hatályos az ide vonatkozó Kormányrendelet 2012.01.01-től – nem foglalkozott vele egyik hitelintézet sem.
  Minden szempontból megfelelőek lennénk a támogatásra, de nem kaphatjuk meg, mivel a bankok állásfoglalása szerint a használatbavételi engedély előtt kellett volna leadni az igénylést, ami ugye lehetetlen volt.
  Kérdésem, hogy mit lehet tenni ilyen esetben?
  Köszönettel.
  Csilla

 • 2
  Ingatlan1.hu
  2012-06-09 | 07:49

  Kedves Csilla!
  Véleményünk szerint így, a használatbavételi engedély megszerzése után már valóban nem jogosultak a támogatásra. A bankok állásfoglalása megfelel a hatályos kormányrendeletben foglaltaknak.

 • 3
  Timi
  2012-06-23 | 13:38

  Jó napot kívánok!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy 26 éves vagyok, jelenleg gyesen. A párom rendelkezik fél éves munkaviszonnyal és 3 éves gyermekünk van. Mik azok a feltételek amik szükségesek ahhoz, hogy igénybe tudjuk venni a szociálpolitikai támogatást? Szeretnénk venni egy 750.000 Ft-ot érő ingatlant és ezért kérdezem, hogy önerő szükséges-e vagy hogy tudnánk megoldani?
  Előre is köszönöm!

 • 4
  Ingatlan1.hu
  2012-06-23 | 13:50

  Kedves Timi
  A szocpol csak újépítésű lakóház vásárlásához vagy építéséhez igényelhető, használt lakásra nem jár.
  A 750.000.- Ft-ot érő ingatlant a pénzintézetek hitelfedezetként nem fogadják el, így sajnos lakásvásárlási hitel igénylésére sincs lehetőség. Hitelfelvételre akkor kerülhet sor, ha legalább 4 millió forint forgalmi értékű ingatlan bevonható a hitelügyletbe fedezetként. Amennyiben van ilyen lehetőségük, kérjük, töltse ki online Hitelkalkulátorunkból elérhető adatlapunkat, s pénzügyi Partnerünk ismertetni fogja az elérhető hitelkonstrukciókat!

 • 5
  Heléna
  2012-06-30 | 07:42

  Kedves Szakértő!
  2008-ban vásárolt használt ingatlanomra 4 gyerek után igénybe tudtam venni a lakásvásárlási támogatást. Szeretném tudni, hogy az azóta született 2 gyerekem után van-e lehetőség valami hasonlóra, mivel kinőttük a házat és bővítés elkerülhetetlen,de nagyon nehéz csak önerőből megoldani?
  Válaszát köszönöm!
  Tisztelettel: Heléna

 • 6
  Ingatlan1.hu
  2012-06-30 | 07:45

  Kedves Heléna!
  Szocpol lakásbővítésre jelenleg nem jár. Az utóbb született gyermekei után azonban jogosult lehet az utólagos otthonteremtési támogatásra, ha a 2008-ban vásárolt lakáshoz lakásvásárlási kölcsönt is felvett és az jelenleg is fennáll. Ebben az esetben a később született gyermekek utáni támogatás a fennálló hiteltartozás csökkentésére fordítható. A jogosultság megállapítását a hitelfolyósító banknál kell kérni.
  Szocpolt jelenleg csak újépítésű lakás vásárlásához vagy új lakóház építéséhez lehet igénybe venni.

 • 7
  Krisztina
  2012-07-23 | 08:39

  Azt szeretném megkérdezni, hogy 1 gyerekre adnak-e szocpolt? Párom bárlistás. Dolgozik, havi 90-re van bejelentve, de 130.000-160.000-t megkeres egy hónapban. 3 millióért kapnánk egy házat.
  Mit ajánlanak? Kihez forduljunk? Én nem tudnék felvenni, mert csak a gyest és a családit kapom, még nem dolgoztam.
  Kérem segítsenek!

 • 8
  Ingatlan1.hu
  2012-07-23 | 08:43

  Kedves Krisztina!
  A szocpolt használt lakás vásárlásához nem lehet igényelni, továbbá a támogatás 1 gyermek után nem jár. A jogosultság feltétele legalább 2 meglévő vagy vállalt gyermek.
  Bárlistásként párja sajnos nem hitelképes egyik banknál sem, a gyes és a családi pótlék önmagában szintén nem fogadható el, így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakásvásárlási hitelt ajánlani.

 • 9
  Klára
  2012-09-21 | 06:48

  Tisztelt Hitelszakértő!
  Telkünk (gyümölcsös besorolású, külterületű), ide szeretnénk családi házunkat építeni. Hivatalosan az épület csak gazdasági épületnek számít.
  A szocpol kiterjed-e külterületre? Illetve gazdasági (lakó) épületre?
  Köszönöm válaszát!
  Klára

 • 10
  Ingatlan1.hu
  2012-09-21 | 06:50

  Kedves Klára!
  A szocpol csak lakóház építésére igényelhető. Amennyiben az építeni kívánt ingatlan gazdasági épületként kerül feltüntetésre, akkor véleményünk szerint nem jár a szocpol.

 • 11
  Szabó Mária
  2013-07-16 | 12:05

  Tisztelt Szakértő!
  Kérdésem a következő. 2010-ben vásároltunk használt lakást a férjemmel. Azóta született 2 gyerekünk. Utólag igénybe lehetne-e venni a szocpolt a 2 gyerek után? Vagy van-e valamilyen megoldás gyerekek utáni támogatásra?
  Válaszát köszönöm!
  Mária

 • 12
  Ingatlan1.hu
  2013-07-19 | 14:47

  Kedves Mária!
  2010-ben vásárolt használt lakás esetén utólagos szocpol igénylésére nincs lehetőség.
  A gyermekek utáni támogatásra akkor lehetnek jogosultak, ha meglévő lakásukat eladják és helyette újépítésű lakást vásárolnak vagy új házat építenek.

 • 13
  nagy zsanett
  2015-06-09 | 17:25

  Családira fel lehet-e venni a szocpolt?

 • 14
  Ingatlan1.hu
  2015-06-16 | 11:52

  Kedves Zsanett!
  Szocpoligényléshez legalább 180 napos, folyamatos TB jogviszony igazolásra van szükség, melyet az OEP ad ki. Csak családi pótlék esetén ilyen igazolást az OEP azonban nem tud kiadni, így ezzel a támogatás nem vehető igénybe.

Tegye fel kérdéseit vagy szóljon hozzá Ön is a témában!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA Kép

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Partnerünk

Hitelnet