ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!


Szocpol – Mire igényelhető?

utolsó módosítás: 2012. június 06. szerda - (14:10)

Tiszteletem!

Szeretnék érdeklődni a szocpol után. A férjemmel 1 éve vagyunk házasok, jelenleg otthon vagyok a 7 hónapos iker babáimmal. Szeretnénk még egy párat.

Szeretnénk házat vásárolni: 1998-ban épült, alapterület 390 m2, telek 18.000 m2, 17 millió. Első lakás lenne.

Érdeklődnék, hogy milyen feltételekkel lehet igénybe venni?
Milyen bankok vannak szerződve a Magyar Állam Kincstárral?
Pl. Dunaújváros környékén van-e olyan bank amelyik foglalkozik Szocpollal??
Csak hitellel lehet igénybe venni? Mi hitel nélkül szeretnénk felvenni a szocpolt! Miért kötik hitelhez? Mért kényszerítik bele az embert a hitelekbe?
Ha ez nem megoldható, hogyan működik ha felújításra kérnénk? Mik a feltételek ?

Köszönöm
Piroska

Kedves Piroska!

A szocpol igénylésével kapcsolatban az egyik legfontosabb információ az, hogy milyen célra igényelhető. A támogatást az veheti igénybe, aki 2010. január 1. után kiadott építési engedély alapján épít lakóházat, vagy 2010. január 1. után kiadott  használatbavételi engedéllyel rendelkező újépítésű lakóingatlant vásárol. A szocpolt tehát használt családi ház vételárának kiegyenlítéséhez nem használhatják fel, mint ahogy lakásfelújításhoz sem kérhető.

A szocpol igénylése nincsen hitelfelvételhez kötve! Aki rendelkezik a házépítéshez vagy az újépítésű lakás vásárlásához szükséges saját erővel, annak nem szükséges kölcsönt igényelni a szocpol mellé.

Az Önök által vásárolni kívánt ház megvételéhez vagy a felújítási munkálatok finanszírozásához szocpol helyett piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. Az aktuális törlesztő részletekről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat, illetve a kalkulátorból elérhető adatlapot kiöltve személyre szóló lakásvásárlási hitelajánlatot kérhet.


Hitelkalkulátor | Mekkora havi részletekkel számolhatok?

(válasszon)
Ft
(válasszon)

 

Település:Hitelkalkulátor | Mekkora havi részletekkel számolhatok?

(válasszon)
Ft
(válasszon)

Szocpol – Mire igényelhető? bejegyzéshez 12 hozzászólás

 • 1
  Bozsó Csilla
  2012-06-08 | 09:27

  Tisztelt Címzett!
  Segítséget szeretnék kérni:
  2012. februárjában megkaptuk az új építésű házunkra a használatbavételi engedélyt, de nem tudtuk beadni a szocpol iránti igényünket, mert – hiába hatályos az ide vonatkozó Kormányrendelet 2012.01.01-től – nem foglalkozott vele egyik hitelintézet sem.
  Minden szempontból megfelelőek lennénk a támogatásra, de nem kaphatjuk meg, mivel a bankok állásfoglalása szerint a használatbavételi engedély előtt kellett volna leadni az igénylést, ami ugye lehetetlen volt.
  Kérdésem, hogy mit lehet tenni ilyen esetben?
  Köszönettel.
  Csilla

 • 2
  Ingatlan1.hu
  2012-06-09 | 07:49

  Kedves Csilla!
  Véleményünk szerint így, a használatbavételi engedély megszerzése után már valóban nem jogosultak a támogatásra. A bankok állásfoglalása megfelel a hatályos kormányrendeletben foglaltaknak.

 • 3
  Timi
  2012-06-23 | 13:38

  Jó napot kívánok!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy 26 éves vagyok, jelenleg gyesen. A párom rendelkezik fél éves munkaviszonnyal és 3 éves gyermekünk van. Mik azok a feltételek amik szükségesek ahhoz, hogy igénybe tudjuk venni a szociálpolitikai támogatást? Szeretnénk venni egy 750.000 Ft-ot érő ingatlant és ezért kérdezem, hogy önerő szükséges-e vagy hogy tudnánk megoldani?
  Előre is köszönöm!

 • 4
  Ingatlan1.hu
  2012-06-23 | 13:50

  Kedves Timi
  A szocpol csak újépítésű lakóház vásárlásához vagy építéséhez igényelhető, használt lakásra nem jár.
  A 750.000.- Ft-ot érő ingatlant a pénzintézetek hitelfedezetként nem fogadják el, így sajnos lakásvásárlási hitel igénylésére sincs lehetőség. Hitelfelvételre akkor kerülhet sor, ha legalább 4 millió forint forgalmi értékű ingatlan bevonható a hitelügyletbe fedezetként. Amennyiben van ilyen lehetőségük, kérjük, töltse ki online Hitelkalkulátorunkból elérhető adatlapunkat, s pénzügyi Partnerünk ismertetni fogja az elérhető hitelkonstrukciókat!

 • 5
  Heléna
  2012-06-30 | 07:42

  Kedves Szakértő!
  2008-ban vásárolt használt ingatlanomra 4 gyerek után igénybe tudtam venni a lakásvásárlási támogatást. Szeretném tudni, hogy az azóta született 2 gyerekem után van-e lehetőség valami hasonlóra, mivel kinőttük a házat és bővítés elkerülhetetlen,de nagyon nehéz csak önerőből megoldani?
  Válaszát köszönöm!
  Tisztelettel: Heléna

 • 6
  Ingatlan1.hu
  2012-06-30 | 07:45

  Kedves Heléna!
  Szocpol lakásbővítésre jelenleg nem jár. Az utóbb született gyermekei után azonban jogosult lehet az utólagos otthonteremtési támogatásra, ha a 2008-ban vásárolt lakáshoz lakásvásárlási kölcsönt is felvett és az jelenleg is fennáll. Ebben az esetben a később született gyermekek utáni támogatás a fennálló hiteltartozás csökkentésére fordítható. A jogosultság megállapítását a hitelfolyósító banknál kell kérni.
  Szocpolt jelenleg csak újépítésű lakás vásárlásához vagy új lakóház építéséhez lehet igénybe venni.

 • 7
  Krisztina
  2012-07-23 | 08:39

  Azt szeretném megkérdezni, hogy 1 gyerekre adnak-e szocpolt? Párom bárlistás. Dolgozik, havi 90-re van bejelentve, de 130.000-160.000-t megkeres egy hónapban. 3 millióért kapnánk egy házat.
  Mit ajánlanak? Kihez forduljunk? Én nem tudnék felvenni, mert csak a gyest és a családit kapom, még nem dolgoztam.
  Kérem segítsenek!

 • 8
  Ingatlan1.hu
  2012-07-23 | 08:43

  Kedves Krisztina!
  A szocpolt használt lakás vásárlásához nem lehet igényelni, továbbá a támogatás 1 gyermek után nem jár. A jogosultság feltétele legalább 2 meglévő vagy vállalt gyermek.
  Bárlistásként párja sajnos nem hitelképes egyik banknál sem, a gyes és a családi pótlék önmagában szintén nem fogadható el, így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakásvásárlási hitelt ajánlani.

 • 9
  Klára
  2012-09-21 | 06:48

  Tisztelt Hitelszakértő!
  Telkünk (gyümölcsös besorolású, külterületű), ide szeretnénk családi házunkat építeni. Hivatalosan az épület csak gazdasági épületnek számít.
  A szocpol kiterjed-e külterületre? Illetve gazdasági (lakó) épületre?
  Köszönöm válaszát!
  Klára

 • 10
  Ingatlan1.hu
  2012-09-21 | 06:50

  Kedves Klára!
  A szocpol csak lakóház építésére igényelhető. Amennyiben az építeni kívánt ingatlan gazdasági épületként kerül feltüntetésre, akkor véleményünk szerint nem jár a szocpol.

 • 11
  Szabó Mária
  2013-07-16 | 12:05

  Tisztelt Szakértő!
  Kérdésem a következő. 2010-ben vásároltunk használt lakást a férjemmel. Azóta született 2 gyerekünk. Utólag igénybe lehetne-e venni a szocpolt a 2 gyerek után? Vagy van-e valamilyen megoldás gyerekek utáni támogatásra?
  Válaszát köszönöm!
  Mária

 • 12
  Ingatlan1.hu
  2013-07-19 | 14:47

  Kedves Mária!
  2010-ben vásárolt használt lakás esetén utólagos szocpol igénylésére nincs lehetőség.
  A gyermekek utáni támogatásra akkor lehetnek jogosultak, ha meglévő lakásukat eladják és helyette újépítésű lakást vásárolnak vagy új házat építenek.

Tegye fel kérdéseit vagy szóljon hozzá Ön is a témában!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA Kép

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Partnerünk

Hitelnet