ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Ingatlan birtokbavétele a tulajdonos által

utolsó módosítás: 2014. augusztus 08. péntek - (10:41)

A kérdésem a köv. szeretnénk vásárolni egy ingatlant a lányunk nevére (5éves), de az ingatlanban jelenleg még “jogcím nélküli lakók élnek” ha megvesszük milyen jogaink lesznek? és ami fontos élhetünk a jogos önhatalommal, vagy van bármi ami kimondja
hogy az 5 éves tulaj haladéktalanul beköltözhet, és gyakorolhatja a tulajdonhoz való jogát.(tehát a bennt lakók valamikor albérlők voltak , a szerződésük felmondásra került több esetben , és már nincs érvényes szerződésük)
Elvégre őt több minden védi,
nagyon várom mielőbbi válaszukat

Tisztelettel
Szné

Tisztelt Szné!

A jogcím hiánya és az ingatlan tulajdonos általi birtokba vétele két különböző dolog, ezzel láthatóan Ön is tisztában van. Sajnos a magyar jogrendszer nem biztosít kellően hatékony védelmet a jogcím nélküli használókkal szemben, így minden esetben az adott helyzethez igazodva érdemes a megoldási lehetőségekben gondolkozni. Számos apró, de jogszerű praktika, megoldás létezhet, ezek maradéktalan felsorolása nem is lenne lehetséges.

Javaslom, hogy a megoldási lehetőségekről ne az interneten, hanem a konkrét körülmények megismerése után/mellett személyesen egyeztessünk.

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
 

Település:


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink