ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Közös tulajdonú ház bérbeadása

utolsó módosítás: 2013. november 22. péntek - (09:57)

Tisztelt Ingatlan1.hu

Adott egy közös tulajdonú 2 szintes családi ház.
A korábban megromlott házastársi kapcsolat miatt az a megegyezés alakult ki, hogy az egyik házastárs az alsó szintet a másik a felső szintet használja.
Az alsó szinten levő házastárs a saját részét ki szeretné adni albérlőnek.A kérdés a következő:
A másik tulajdonostársnak milyen eszközei vannak, hogy ezt “megakadályozza”, mégsem szívesen lakna egy fedél alatt egy vadidegennel, közös víz,gáz,fűtés stb. használattal.
A külön bejárás megoldhatatlan, a felső szinten lakónak mindenképpen az alsó szintet is igénybe kell venni, ráadásul ott van a konyha is.
Köszönöm válaszukat
Balázs!

Tisztelt Balázs!

Mindenekelőtt a közös tulajdon értékesítésével, hasznosításával kapcsolatos korábbi írásainkat ajánljuk figyelmébe, amelyekben többek között rögzítettük, hogy saját tulajdoni hányadával bármelyik tulajdonostárs rendelkezhet. A rendelkezési jog – egyebek mellett – magában foglalja a dolog, jelen esetben az ingatlan birtokának, használatának átengedéséhez való jogot is. A tulajdonostársak mindegyike jogosult a dolog birtoklására és használatára; e jogot azonban az egyik tulajdonostárs sem gyakorolhatja a többiek jogainak és a dologhoz fűződő törvényes érdekeinek sérelmére. A birtoklás, a használat, a hasznosítás, valamint a rendes gazdálkodás körét meg nem haladó kiadások kérdésében a tulajdonostársak, főszabály szerint szótöbbséggel határoznak. Ennek megfelelően tehát komoly jelentősége van annak, hogy ki és mekkora tulajdoni hányaddal rendelkezik.

Amennyiben az ügylettel kapcsolatosan további kérdése merül fel vagy segítségre van szüksége, keresse irodánkat a honlapon is megadott közvetlen elérhetőségeken!

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
 

Település:


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink