ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Határozott idejű lakásbérlet felmondása idő előtt

utolsó módosítás: 2014. július 07. hétfő - (21:53)

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr!
2013. október 18-án bérbe adtam egy 36 m2 alapterületű, 1 szobás lakást határozott időre, 2014. október 18. napig. A szerződésben kikötöttük, hogy amennyiben bármelyik fél nem kívánja meghosszabbítani a szerződést, 2014. október 18. napja előtt egy hónappal írásban köteles értesíteni a másik felet.
A bérlő 2014. június 10-én kilátásba helyezte, hogy rövidesen kiköltözik a lakásból, mert az édes apja súlyos rákos beteg, és vesznek neki egy lakást a szülei, amit el is kell foglalnia. A héten telefonált, hogy valószínűleg e hét végén költözik. Jövő héten vissza adja a lakást. Nem tudom, hogy ebben az esetben mit tehetek? Visszatarthatom-e a kauciót, ami két havi bérleti díjat tartalmaz, 80 eFt? Sajnos adót nem fizettem a bérleti díj után, amit a bérlő is tud. Férjem is, én is rokkantsági ellátásban részesülünk, eltartunk egy 19 éves gyereket, édesanyám lakott ebben a lakásban, több mint 1 évig üresen állt, de már nem tudtuk fizetni a rezsit, ezért kiadtuk.
Kérem, szíveskedjenek mielőbb választ adni, mert bármelyik nap jelentkezhet a bérlő.
Tisztelettel: K. Ilona

Tisztelt Ilona!

Ahhoz, hogy megalapozott véleményt tudjunk mondani, feltétlenül szükség lenne a bérleti szerződés ismeretére. A szerződés megszüntetése határozott idejű bérlet esetén is lehetséges, e tekintettel a jogi szabályozás sajátosságaira, a bérleti szerződésben foglaltak kiemelt jelentőséggel bírhatnak. Az adó kapcsán annyit érdemes megjegyezni, hogy az adófizetést sem feltétlenül késték le, annak befizetése jelenleg is lehetséges. Javaslom, hogy a részletekről és lehetőségeikről inkább személyesen egyeztessünk.

Üdvözlettel:


Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
  Település:


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink