ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Illetékmentesség újépítésű lakásvásárlás esetén?

utolsó módosítás: 2012. november 26. hétfő - (10:46)

Tisztelt Cím!

Hallottam a 2013-as új illetéktörvény változásairól. Sehol sem láttam viszont arra utalást, hogy a mostani 15 millió Ft-os értékhatárig történő illetékmentesség megmarad-e jövőre is, ha az ember új építésű lakást vásárol. 1-2 hónapon belül fogom megkötni a szerződést, és érdekelne, hogy ha esetleg átcsúszik jövőre, akkor lehet, hogy már nem lesz illetékmentes?
Köszönöm a válaszukat.

Zoltán

Tisztelt Zoltán!

A vonatkozó jogszabály szerint mentes a visszterhes vagyonátruházási illeték alól a vállalkozó által értékesítés céljára újonnan épített, építtetett – ideértve az ingatlan-nyilvántartásban nem lakóház vagy lakás megnevezéssel nyilvántartott és ténylegesen sem lakás céljára használt épület átalakításával, továbbá a lakóépület bővítésével (pl. tetőtér-beépítéssel) létesített – 15 millió forintot meg nem haladó forgalmi értékű új lakás tulajdonjogának, ilyen lakás tulajdoni hányadának megvásárlása.

A kedvezményt az Itv. 26. § (1) f) pontja rögzíti, mely a rendelkezésünkre álló információk, illetve a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiadott, az „A megújuló Magyarország adórendszeréről” szóló részletes tájékoztató szerint jövőre sem változik.

Üdvözlettel:


Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
  Település: ,


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink