ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Jelzálogjoggal terhelt ingatlan ajándékozása

utolsó módosítás: 2012. július 24. kedd - (09:18)

Üdvözlöm.Érdeklődni szeretnék,hogy a feleségem nevén van jelzáloghitel a szülei lakásán.Az lenne a kérdésem,hogy így hogy a jelzáloghitel az ő nevén fut az édesanyja elajándékozhatja e a feleségemnek a lakását????
Kell e ilyenkor valamilyen illetéket fizetni??? Vagy a bank nem engedi ezt??
A hitel úgyis a feleségem nevén van.Magyarul mi fizetnénk a fenálló jelzáloghitelt ki részletekben a bank felé mert a későbbiekben a kisgyermekünké lenne a lakás.És így a feleségem nevére kerülne most ha lehet..Hogyan lehetne ezt megoldani???

Előre is köszönöm a segítséget.
Kérdést feltette: Balogh

Tisztelt Balogh Úr!

Pontos választ az ingatlan tulajdoni lapjának, illetve a jelzálogjog bejegyzés alapjául szolgáló okirat tartalmának megismerését követően tudunk adni, de általánosságban elmondható, hogy a jelzálogjog jogosultjai jellemzően elidegenítési és terhelési tilalmat is be szoktak jegyeztetni az ingatlanra. Ilyen esetben a jogosult közreműködése, hozzájárulása nélkül nincs lehetőség az ingatlan tulajdonjogának átruházására vagy a telekalakításra. Javasoljuk, hogy ennek kapcsán feltétlenül érdeklődjenek a jogosultnál, azaz a banknál. Elidegenítési és terhelési tilalom hiányában az átruházáshoz a jogosult külön hozzájárulására – hacsak a jelzálogjog bejegyzés alapjául szolgáló okirat másként nem rendelkezik – nincs szükség. Az ajándékozás után – lévén az egyenesági rokonok közötti ajándékozás illetékmentes – nem kell illetéket fizetniük.

Amennyiben az ügylettel kapcsolatosan további kérdése merül fel vagy az ajándékozási szerződés kapcsán segítségre van szüksége, keresse irodánkat az alábbiakban megadott elérhetőségeken és megküldjük Önnek árajánlatunkat!

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
 Jelzálogjoggal terhelt ingatlan ajándékozása bejegyzéshez 3 hozzászólás

 • 1
  Regina
  2012. augusztus 7. kedd | 10:31

  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Az lenne a kérdésem, hogy ha adott egy családi ház, melyen jelzálog van bejegyezve (az ingatlan értékének kb. 65%-ára), és a gyerekek tetőtér beépítést szeretnének csinálni, akkor a felső szintet egyrészt át lehet-e íratni a gyermek nevére, illetőleg a felső szintre ezután lehet-e hitelt felvenni vagy ugyanúgy terhelt ingatlannak számít a bank szemszögéből nézve?
  Előre is köszönöm válaszát.

  Üdvözlettel:
  Regina

 • 2
  Anikó
  2012. szeptember 28. péntek | 11:22

  Tisztelt Ügyvédi Iroda!

  Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségem lenne a gyermekem nevére íratni az ingatlant, ha azon jelzálogteher van. (ajándékozás)
A banktól kell engedélyt kérni?
  Válaszát várva, köszönettel:
  Anikó

 • 3
  Ingatlan1.hu
  2012. szeptember 28. péntek | 11:23

  Tisztelt Anikó!

  Pontos választ az ingatlan tulajdoni lapjának, illetve a jelzálogjog bejegyzés alapjául szolgáló okirat tartalmának megismerését követően tudunk adni, de általánosságban elmondható, hogy a jelzálogjog jogosultjai jellemzően elidegenítési és terhelési tilalmat is be szoktak jegyeztetni az ingatlanra. Ilyen esetben a jogosult közreműködése, hozzájárulása nélkül nincs lehetőség az ingatlan tulajdonjogának átruházására vagy a telekalakításra. Javasoljuk, hogy ennek kapcsán feltétlenül érdeklődjenek a jogosultnál. Elidegenítési és terhelési tilalom hiányában az átruházáshoz a jogosult külön hozzájárulására – hacsak a jelzálogjog bejegyzés alapjául szolgáló okirat másként nem rendelkezik – nincs szükség. Az ajándékozás után – lévén az egyenesági rokonok közötti ajándékozás illetékmentes – nem kell illetéket fizetniük.

  Amennyiben az ügylettel kapcsolatosan további kérdése merül fel vagy az ajándékozási szerződés kapcsán segítségre van szüksége, keresse irodánkat az alábbiakban megadott elérhetőségeken és megküldjük Önnek árajánlatunkat!

  Üdvözlettel:
  Csurgay Ügyvédi Iroda
  1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

  Tel: (+36 1) 354 04 85
  Fax: (+36 1) 354 04 86
  E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu

Keresés

Partnereink