ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Ingatlan ajándékozás házastárs vagy élettárs részére

utolsó módosítás: 2013. március 27. szerda - (15:25)

Párom szeretné ha az ingatlant nem örökölné a felnőtt gyermeke ezért azt szeretné hogy nekem maradjon meg teljes egészében. Most ez esetben ehhez házasságot kell hogy kössünk mert csak akkor leszek közeli hozzátartozó és akkor kevesebb az illeték vagy elég ha csak az élettársa maradok? A párom még életében szeretné ezt rendezni. Köszönettel: Hajni
Kérdést feltette: Hajni

Tisztelt Hajni!

Az élettársi viszonyt az illetékekről szóló törvény nem szabályozza külön ilyen tekintetben, így az élettársra történő tulajdonjog átruházás esetén az általános szabályok szerinti illetékek az irányadóak. Visszterhes vagyonátruházás esetén 4, míg az ajándékozás esetén 9%-os mértékű illetéket kell fizetni.

Érdemes szem előtt tartania, hogy az illetékmentesség nem a közeli hozzátartozókat, hanem az egyenes ági rokonokat illeti meg. A házastárs nem minősül egyenes ági rokonnak, így az általa történő tulajdonszerzés ugyancsak nem illetékmentes.

Amennyiben az ügylettel kapcsolatosan további kérdése merül fel vagy a szerződés kapcsán segítségre van szüksége, esetleg konkrét árajánlatot kér, akkor keresse irodánkat a megadott közvetlen elérhetőségeken (+36 30 972 55 13)!

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
 

Település: ,


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink