ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Ingatlan gyermekre történő átruházása

utolsó módosítás: 2014. május 03. szombat - (09:13)

Az öcsém évek óta kórós szenvedélybeteggséggel küzd, melynek következtében milliós nagyságrendű tartozásai(banki, illetve magánszemély által nyújtott kölcsönök)keletkeztek. Elővigyázatossági okokból kifolyólag édeasapám szeretné a saját nevén szereplő családi ház tulajdonjogát átruházni rám. Tudomásom szerint az egyenesági ajándékozás illetékmentes. Kérdéseim a következők lennének:
1.) Ügyvédi okirat szükséges-e a folyamat végrehajtásához?
2.) Milyen ügyvédi (esetleg további)költéggel érdemes számolni?
3.) Az ajándékozó hozhat-e olyan döntést, hogy csak a halála esetén kerüljön az ajándék a leendő tulajdonos nevére?

Tisztelt Brigitta!

Az ügy részleteinek pontos ismeretében több megoldás is lehetséges, így akár az is elképzelhető, hogy édesapja csupán halálra esetére rendelkezzen az ingatlanról. A szükséges okiratokhoz feltétlenül javaslom, hogy ügyvéd segítségét kérjék, sőt a megoldások többségéhez elkerülhetetlen az ügyvédi közreműködés. Az ügyvédi költségek a megoldásoktól függenek, így erre csupán a legjobb megoldás megtalálása után tudunk válaszolni. Szándékait látva, vélhetően egy öröklésről történő lemondás is elegendő lehet, amely különösebben jelentős költségekkel nem jár.

Amennyiben az üggyel kapcsolatosan további kérdése merül fel, keresse irodánkat az alábbiakban, illetve honlapunkon megadott elérhetőségeken (+36 30 972 55 13)!

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
 

Település:


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink