ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Hagyaték ajándékozása

utolsó módosítás: 2014. május 22. csütörtök - (11:26)

Szüleim végrendeletükben rám hagyták a lakást 9mill Ft. Apukám hagyatéki végzése februárban megvolt A lakás felét rám írták Anyukám is meghalt Az lenne a kérdésem hogy az Ő részét a 2 hét múlva kitűzött hagyatéki tárgyaláson átadhatom e az én 2 gyermekemnek ? A lakásban az egyik gyermek lakik aki kifizetné a testvére részét Én mint örökös a 2 gyermekemre szeretném itatni fele fele arányban az egész lakást Szeretném a legkevesebb költséggel Mi az első teendőm ? Válaszát előre is köszönöm
Ildikó

Tisztelt Ildikó!

Az örökhagyó halála után az örökség visszautasítására van lehetőség. A visszautasító nyilatkozat nem címzett jognyilatkozat, azt tehát akár a közjegyző előtt, akár valamelyik örököstárshoz intézve, akár címzett megjelölése nélkül – a hagyatéki eljárás során, vagy azon kívül – meg lehet tenni. A nyilatkozat megtétele sem alakszerűséghez, sem határidőhöz nincs kötve. Az örökséget visszautasító nyilatkozat jogi következménye az, hogy a visszautasító az öröklésből kiesik, örökrészére a törvény erejénél fogva a helyébe lépett örökös (jelen esetben vélhetően a törvényes örökösei, tehát az Ön gyermekei) válik jogosulttá. Javasoljuk, hogy a hagyatéki eljárásban jelezze visszautasítási szándékát.

Amennyiben az ügylettel kapcsolatosan konkrét segítséget kér, akkor keresse irodánkat az alábbiakban is megadott közvetlen elérhetőségeken (+36 30 972 55 13)!

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
 

Település:


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink