ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Házastársi vagy élettársi közös vagyon keletkezése

utolsó módosítás: 2014. március 24. hétfő - (09:29)

Tisztelt ügyvéd úr. a következő kérdésre szeretnék választ kapni. van egy családi ház, amelynek 1/4 részben vagyok tulajdonosa.a barátnőmmel néhány hónapja lakom ott,és azt szeretném tudni,hogy van-e, vagy lehet-e a későbbiekben valamilyen jogi-anyagi követelése? pl: 6-8 év együtt élés után? a barátnőm nincs bejelentkezve sem ideiglenesen,sem állandóra.a számlákat én fizetem és minden más anyagi vonzatú dolgokat,fűtés kommunális adó, egyebek.közös szerzeményünk nincs,a lakás felújítást én végeztem (5-évig nem használtuk)saját költségemen. köszönöm válaszát, tisztelettel:János

Tisztelt János!

Az élettársak egymás közötti vagyoni viszonyaikat az élettársi együttélés idejére szerződéssel rendezhetik. Ha zt nem teszik, akkor a jogszabályok előírásai érvényesülnek, amelyek szerint az élettársak az együttélés alatt önálló vagyonszerzők. A kérdésére a válasz tehát az, hogy barátnőjének, élettársasának semmi köze nincsen és az Ön hozzájárulása nélkül nem is lesz az ingatlanban Önt megillető tulajdoni hányadhoz.

Vélhetően a házastársakra vonatkozó azon szabályozás téveszthette meg e körben, amely szerint az a különvagyonhoz tartozó vagyontárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, ötévi házassági életközösség után közös vagyonná válik.

Amennyiben az üggyel kapcsolatosan további kérdése merül fel, keresse irodánkat az alábbiakban, illetve honlapunkon megadott elérhetőségeken (+36 30 972 55 13)!

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
 

Település:


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink