ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Tartozás házasságkötés előtt

utolsó módosítás: 2014. július 07. hétfő - (21:50)

Párommal szeretnénk összeházasodni, de nekem van tartozásom a múltból.( APEH, Bank ). Kérdésem, hogy ez a jövendőbeli Páromat mennyire terheli?
Válaszát köszönöm!
Varga Ottó

Tisztelt Ottó!

Az élettársak és a házastársak egymás közötti vagyoni viszonyaikat az élettársi együttélés idejére szerződéssel rendezhetik.
Ha ezt nem teszik, akkor a jogszabályok előírásai érvényesülnek, a következők szerint.
Az élettársak – mint amilyenek jelenleg vélhetően Önök is – az együttélés alatt önálló vagyonszerzők, főszabály szerint tehát az Ön által eddig felhalmozott tartozás kizárólag Önt terhelné, de! A házastársak között házassági életközösség időtartama alatt házastársi vagyonközösség (ez az ún. törvényes vagyonjogi rendszer) áll fenn. Fontos, hogy a törvényes vagyonjogi rendszer az életközösség kezdetétől hatályosul akkor is, ha a házastársak a házasságkötés előtt élettársakként éltek együtt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben a házasságkötést megelőzően együtt éltek, akkor már az együttélés kezdetétől közös vagyonszerzés valósult meg. Mindez a tartozásokra is vonatkozhat.
Érdemes szem előtt tartani, hogy a jogszabályi előírásoktól eltérhetnek, ezért javasoljuk, hogy vagyoni viszonyaikat feltétlenül rendezzék szerződéssel!

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
 

Település:


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink