ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Önkormányzati lakás zenekari próbateremkénti hagynálata

utolsó módosítás: 2014. március 24. hétfő - (09:46)

Tisztelt Tanácsadó!
Az egyik földszinti lakásban délelőtt, délután, hétköznap és ünnepnap 10 órától állandóan zongoráznak. Délután csatlakozik hozzá egy nagybőgős is, máskor pedig énekes. A mellette , vele szemben és fölötte lakókat nagyon zavarja az állandó “döngés”-ként érzékelhető zaj./főleg a mély hangok hallatszanak, dallam nem igazán vehető ki/ Sajnos emberi módon nem lehet velük beszélni,azonnal fenyegetőznek. Állandóan valahova felvételizni készül, X-faktorba jelentkezik, stb. de sehova nem jut be. Pihenni, csendben lenni nem lehet, a saját televiziómat hangosra kell állítani, de még így is bosszantó. Javasoltuk, hogy béreljen valahol próbatermet, mert ez már nem kedvtelésből történő zongorázás. Három éve infarktusom volt, szeretnék nyugalomban élni, de nem tehetek mást,mint menekülök itthonról. Korábban jeleztük a Kisfalu Kft-nek, de eredmény nem volt.Házirendünk sincs.
Kérem tanácsát, illetve segítségét, hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani. Válaszát köszönettel veszem.

Tisztelt Katalin!

A szomszédoknak természetesen vannak jogaik, de azok érvényre juttatása sajnos kevéssé hatékony módokon lehetséges, ha egyáltalán lehetséges.

A rendelkezésre álló lehetőségek többnyire inkább csak jogi értelemben jelenthetnek megoldást, de és kikényszeríthetőségük vagy megvalósításuk komoly nehézségekbe ütközhet.

A Ptk. szomszédjogi rendelkezései szerint a tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné. [Ptk. 5:23. §] Ezen jogszabályi előírás alapján peres eljárást is kezdeményezhetnek, de még kedvező döntés esetén sem valószínű, hogy ez bárkivel szemben komoly hatást érne el a jövőre nézve.

Sok egyéb jogi lehetősége is lehet az adott körülményektől függően (pl. birtokháborítással kapcsolatos eljárás az illetékes jegyzőnél, rendőrség tájékoztatása, stb.), összességében azonban mégis azt mondhatjuk, hogy a rendelkezésére álló jogi eszközök ugyan hangzatosak lehetnek, de hatékonysági fokuk felettébb alacsony.

Opció lehet még pl. a szervezeti és működési szabályzat részét képező házirendben a szabályszegések szankcionálása majd azok jogi úton történő érvényesítése is. A házirend megalkotását elsősorban a közös képviselőnél tudja kezdeményezni.

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
 

Település:


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink