ingatlan1.hu

Az ingatlan1.hu oldalon a hirdetés feladás magánszemélyek, ingatlanközvetítők részére egyaránt DÍJMENTES!

Lehet-e társasház közös képviselöje az, akinek nincs Társasház Kezelői Szakvizsgája?

utolsó módosítás: 2014. május 22. csütörtök - (11:23)

Tisztelt Ingatlan 1.hu
Egyéni vállalkozó, akinek nincs Társasház Kezelői szakvizsgája indulhat-e ill. megszerezheti-e társasházak közös képviseletét? Amennyiben munkáltató képviselője van, és neki van csak Társasház Kezelői szakvizsgája elegendő-e ahhoz, hogy az egyéni vállalkozó egy személyben rendelkezzen a társasház pénzügyi számlái felett/csak az ő neve szerepel a pénzintézetnél mint közös képviselő/ valamint csak az ő neve szerepel minden szerződésen mint közös képviselő? Társasház közös képviseletét elláthatja-e?
Várom megtisztelő válaszukat
Landek József

Tisztelt József!

Üzletszerűen végzett társasház-kezelői, illetőleg üzletszerűen végzett ingatlankezelői tevékenységet az folytathat, aki rendelkezik az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározott szakmai képesítéssel, és megfelel az ott meghatározott egyéb feltételeknek.
Üzletszerűen végzett társasház-kezelői, illetőleg üzletszerűen végzett ingatlankezelői tevékenységet olyan gazdálkodó szervezet folytathat, amelynek legalább egy személyesen közreműködő tagja vagy alkalmazottja – egyéni vállalkozó esetén, ha a tevékenységet nem maga látja el, legalább egy foglalkoztatottja – rendelkezik az e törvény felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározott szakmai képesítéssel, és megfelel az ott meghatározott egyéb feltételeknek. A gazdálkodó szervezet köteles a tevékenység folytatására irányuló szándékát a hatóságnak bejelenteni.
Az egyéb részletszabályok a társasházakról szóló 2003. évi CXXXIII. törvényben találhatóak.

Üdvözlettel:

Csurgay Ügyvédi Iroda
1065 Bp., Bajcsy-Zs. út 51. I. em. 5.

Tel:   +36 30 972 55 13
Fax: (+36 1) 354 04 86
E-mail: iroda (@) acsurgay (.) hu
 

Település:


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.

Keresés

Partnereink